Detinut in penitenciare, Sorin Ovidiu Vantu, cu o ironie murdara, specifica afaceristului, a catalogat, “gratierea” lui Liviu Dragnea o “prostie uriasa”. Ca o paranteza, cele doua ordonante de urgenta (respingerea sau adoptarea lor) reprezinta examenul politic al lui Liviu Dragnea si al lui Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu are de ales intre a ramane valetul de palat al lui Liviu Dragnea, aruncat la cosul de gunoi al istoriei politice, in care zace adormit de mai bine de 15 ani Victor Ciorbea, ori de a demonstra ca este omul de care are nevoie politica mare de Bucuresti. Zilele acestea isi va da examenul maturitatii politice cu cele doua ordonante de urgenta referitoare la gratiere si la modificarea Codurilor penale.

Revenind, detinutul Sorin Ovidiu Vantu declara:

Prima prostie uriasa a lui Liviu Dragnea a constituit-o lipsa totala de autonomie pe care i-a impus-o lui Grindeanu, lucru demonstrat de atitudinea penibila de a-l accepta in timpul sedintei Guvernului al carui premier era el, cel prezent, si nu Dragnea sau Iohannis.

A doua prostie uriasa a fost tentativa de a trece fraudulos, printr-o ordonanta de urgenta, un decret de gratiere si niste modificari la Codul Penal si de procedura penala, folosind drept pretext supra-aglomerarea si conditiile subumane din penitenciare. Am folosit termenul de fraudulos nu in acceptiunea lui penala ci in intelesul moral al demersului comis prin cele doua acte normative.  

Maniera la care s-a procedat este de tip mahala, pe sub masa si prin batista. O coterie de hoti de gaini care se furiseaza in toiul noptii sa umfle orataniile din curtile vecinilor, transformand astfel un act de clementa sociala (ma refer la gratiere) intr-o ordinarie de bodega.  

In locul unei asumari politice transparente care sa se incadreze intr-o noua si necesara abordare a filosofiei penale a respectivelor acte normative, ne-am trezit cu o fleasca de decret de care nu beneficiaza nici macar gainarii si cu niste modificari la codul penal a caror singura “virtute” este starea de liniste de care are nevoie Dragnea pentru a pune in aplicare programul PSD, pe care numai el il stie. Fara ca dispretul pentru Iohannis sa scada, intelegand meschinaria motivelor care-l mana in lupta, apreciez totusi interventia lui in aceasta problema”