Potrivit stiripesurse.ro, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) informeaza, miercuri, ca omul de afaceri Dan Adamescu a fost cazat in unitatile de detentie in conformitate cu dizabilitatile sale, iar atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate in spatiul public nu are legatura cu perioada custodierii in sistemul penitenciar.

“Solicitarile inaintate de catre familie reprezentantilor penitenciarelor de a primi medicatie au fost avizate pozitiv, medicatia fiind administrata conform recomandarilor medicilor specialisti. Avand in vedere ca datele medicale sunt confidentiale, va putem preciza doar ca atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legatura cu perioada custodierii in sistemul penitenciar, nefiind diagnosticat in acest sens la internarea in spitalul din reteaua publica. Cazarea acestei persoane in unitatile de detentie s-a realizat in conformitate cu dizabilitatile sale, fapt constatat si de reprezentantii Ambasadei Germaniei in Romania cu ocazia vizitarii acestuia”, se arata intr-o informare a ANP, scrie agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, Adamescu a beneficiat de asistenta medicala atat prin intermediul retelei sanitare a ANP, cat si al retelei sanitare publice si private, iar, din luna septembrie a anului trecut, acesta se afla sub supraveghere medicala intr-o retea sanitara privata, in vederea realizarii unei interventii chirurgicale pentru o afectiune cronica la un picior.

“In conformitate cu procedurile legale, administratia Penitenciarului Jilava a anuntat familia persoanei decedate, a informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate si a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile de detentie in care a fost custodiata persoana in cauza vor pune la dispozitia organelor competente toate informatiile si documentele necesare in vederea derularii, in bune conditii, a acestei anchete”, mai precizeaza ANP.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat marti dimineata, arata, intr-o scrisoare deschisa, ca “lovitura fatala” i-a fost data tatalui sau, incarcerat dupa condamnarea primita pe 5 iunie 2014, de bacteria stafilococul auriu, “cu care a fost contaminat in conditiile inumane din inchisoare”.

“In data de 24 ianuarie, imediat dupa miezul noptii, Dan Adamescu, in varsta de 68 de ani, a decedat la un spital din Bucuresti, fara familie langa el. Condamnat pe 5 iunie 2014 in urma unui proces care s-a bazat pe marturii false, a fost incarcerat consecutiv in 3 penitenciare, unde starea de sanatate i s-a agravat continuu. Spitalizat in ultimele luni de viata – pe care si le-a petrecut intubat si in coma semi-indusa – cele 15 afectiuni de care suferea i-au slabit constant corpul, lovitura fatala fiindu-i data de bacteria patogena stafilococul auriu, cu care a fost contaminat in conditiile inumane din inchisoare”, afirma Alexander Adamescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisements