Mai demult, cand politicienii si bogatanii nu faceau puscarie, nici puscariile nu incapeau pe agenda publica. De ceva timp, de cand si politicienii si bogatanii mai ajung pe la puscarie, penitenciarele au ajuns pe primul loc in agenda publica. Ceea ce nu-i deloc rau pentru reforma institutiei cu pricina, cu tot cu scandalul si manariile pe care – zic astia ma putin creduli – incearca unii sa le faca.

Sezonul cinci va contine doar noua episoade a cate 40 de minute. Personajele principale, care au facut sarea si piperul seriilor anterioare, vor fi prezente si de data aceasta, inclusiv Michael Scofield, despre care toata lumea a crezut ca a murit la finalul sezonului anterior.
Intriga ramane aceeasi: scoaterea din(tr-o) alta puscarie, de data asta din Yemen, a unui personaj-cheie: fostul „mort” Michael Scofield. Reteta: suspans, violenta, coruptie, sange.

Din 2005, cand a fost difuzat primul episod al primei serii, scenaristii de la FOX si-au stors creieii sa nascoceasca noi si noi metode de a ajuta pe cineva sa iasa din inchisoare inainte de termen. Stradania acestor oameni dureaza, iata, de 12 ani.

La noi, problema de care se ocupa „Prison Break” a fost rezolvata mult mai simplu, de o echipa de numai 25 de oameni, fata de o armata, cat numara echipa FOX.

Problema „Prison Break” a fost rezolvata, in Romania, la nivel guvernamental, prin elaborarea unei Ordonante de urgenta privind gratierea unor condamnati si amnistierea faptelor acestora.

Scenariul romanesc al „Prison Break” se bucura si el de o mare audienta, dovada numarul mare de oameni care au iesit in strada cand intriga Ordonantei cu pricina a devenit publica.

Sursa: Mediafax

Advertisements