O informatie care risca sa se piarda intre opinii pro si contra: sunt indicii ca ordonanta gratierii a fost lucrata pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea. O demonstreaza metadatele documentului postat pe site-ul Ministerului Justitiei. Mai jos detalii.

<<Metadatele proiectului de OUG pentru gratiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justitiei, contin un detaliu semnificativ, ce da o noua dimensiune declaratiei lui Liviu Dragnea, care a asigurat public ca isi asuma guvernarea Sorin Grindeanu.

Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a gratierii, proiectul si nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajati ai Ministerului Justitiei, documentul proiectului de OUG privind gratierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistenta Microsoft, atunci cand se creeaza un document nou, Word adauga automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului in proprietatile unui document.

Nu exista o angajata cu acest nume la Ministerul Justitiei sau in sistem si singurul bugetar cu acest nume care are declaratie de avere si se putea afla in circuitul proiectului este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor – Liviu Dragnea.

De precizat: semnatura “prenume.nume” este specifica documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputatilor. Semnaturile celor de la Ministerul Justitiei sunt retinute de Word ca “Prenume Nume”.

Contactata de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat si a spus ca nu stie absolut nimic despre acest proiect.

Pe proiectul de OUG privind gratierea, in metadatele documentului Word, apare si numele unui functionar din Ministerul Justitiei, la mentiunea Last Modified: “Marinela Eni”.
Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public si Planificare Strategica din Ministerul Justitiei.>>

Sursa: cursdeguvernare.ro

Advertisements