Sigur ca bugetul e in scadere daca anul trecut ministresa Pruna n-a vrut sa cheltuie ce era in buget pe motiv de conflict cu directorul general. N-a spus ca nu vrea evident, doar ca n-a semnat pana prin vara nimic, asa ca o gramada de cheltuieli nu s-au putut efectua la timp. 30 milioane de Euro au fost returnati la buget in 2016 din prostie.

Bugetul pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) va fi mai mic in anul 2017, sumele pentru anul acesta fiind stabilite pe baza cheltuielilor din 2016,cand ANP-ul a restituit la buget aproape 30 de milioane de euro, bani necheltuiti.

Bugetul Administratiei Penitenciarelor pe anul 2016 a fost de peste 1,2 mld. lei. Intr-un interviu acordat in vara agentiei Mediafax, directorul ANP, Marius Vulpe, declara ca cei mai multe dintre acesti bani se duc pe cheltuielile de personal, circa 70%, iar restul pe bunuri si servicii. Vulpe preciza ca din punctul sau de vedere e nevoie de suplimentare cu destinatie clara pentru crearea de noi spatii de detentie. 

Sursa: Agerpres