Adamescu al batran si-a facut puscaria la un spital de lux pe motiv ca e obez. Junioru’ (in imagine) aflat in procedura de extradare se plange preventiv la B1 cum ca ce rau e la puscarie. Sobolani cat cainii lup, balauri ca-n povesti si alte cate rele il asteapta.

Asa i-a spus tac-su care a facut puscarie la Spitalul Regina Maria, singur intr-o rezerva. Sunteti curiosi cumva daca Adamescu, cel care-a devalizat Astra Asigurari, este printre finantatorii B1? Altfel, nimic nou. Escrocii tot escorci.

„Mandatul meu de arestare a fost emis in trei ore, a fost o graba nemaipomenita, nu s-a respectat aproape nici o procedura, dar cererea mea de verificare (a modului controversat prin care a fost repartizat judecatorul din dosar – n.r.) dureaza luni de zile”, a explicat omul de afaceri Alexander Adamescu, intr-o interventie in direct la B1 TV, la emisiunea „Dosar de politician”.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, condamnat anul trecut la ptru ani si patru luni de inchisoare, a aratat ca atunci cand s-a judecat emiterea unui mandat de arestare pe numele sau, document emis pe 19 mai 2016, dosarul a fost inmanat direct unui magistrat de la Curtea de Apel Bucuresti, desi procedura prevede ca repartizarea fie aleatorie, printr-un sistem computerizat (ECRIS).

„Mandatul meu de arestare a fost emis anul trecut si am facut o cerere de anulare a acestui mandat dintr-un motiv foarte simplu. In acest mandat de arestare, nu a fost respectat un drept fundamental, acela de repartizare aleatorie a cazului. In orice dosar in Romania, exista un principiu care garanteaza independenta actului juridic, acela de repartizare aleatorie. Eu am cerut sa se constate daca a fost respectata aceasta independenta a actului de justitie sau nu. Ei, de trei luni de zile astept, in noiembrie am facut aceasta cerere de anulare, sa mi se spuna daca am dreptate sau nu”, a precizat Alexander Adamescu. (vezi mai jos, de la minutul 36, inverventia din emisiunea moderata de Silviu Manastire)

Alexander Adamescu crede ca adevarata miza pentru care autoritatile judiciare romane au cerut extradarea sa din Marea Britanie (fiul lui Dan Adamescu locuieste in prezent la Londra) este un proces pe care famila sa l-a deschis la nivel international privind modul cum a fost falimentata intentionat societatea de asigurari Astra Asigurari, companie care l-a momentul intrarii in insolventa avea peste 4 milioane de clienti. „Impotriva mea s-au ridicat exact aceleasi acuzatii care s-au ridicat impotriva tatalui meu. Este dosarul identic. (…) Asta Asigurari a fost impinsa in insolventa de catre statul roman. Noi am reclamat acest lucru la o curte internationala de arbitraj, unde am rugat judecatorii sa se constate ca vina pentru prabusirea asta nu apartine familiei Adamescu, ci la ASF, care a cauzat aceasta insolventa. Asteptam sa se desfasoare acest proces”, a precizat Alexander Adamescu.

„Eu am marea temere ca adevaratul motiv pentru cererea mea de extradare este tocmai ca statul roman sa opreasca acest arbitraj, de a ne reduce la tacere”, a avertizat Alexander Adamescu.

De altfel, tatal sau, Dan Adamescu, se afla in prezent internat in spital, sub paza, inca din decembrie anul trecut, in coma indusa. „Starea lui este foarte grava, a avut un soc septic inainte de Craciun si a fost dus la Terapie Intensiva, unde se afla si acum. Organele lui nu mai functioneaza si este mai mult constient, decat treaz. Este intubat si doctorii sunt sceptici in privinta starii lui de sanatate”.

Initial, Administratia Nationala a Penitenciarelor nu a permis familiei sa il viziteze pe Dan Adamescu, pe motiv ca s-a epuizat numarul de vizite legale pentru luna decembrie. Ulterior, a primit acces doar sora omului de afaceri. „Exista o lege care se respecta, este respetata de toata lumea, singura persoana care are acces la el este matusa mea, care merge sa il vada cum poate”, a subliniat Alexander Adamescu, la B1 TV

Alexander Adamescu a subliniat, insa, ca tatal sau a fost supus unui tratament inuman in inchisoare. „Adevarata problema este cum a fost el tratat in acest sistem. Cu cateva zile inainte sa se prabuseasca, a avut termen de liberare conditionata si motivul care s-a dat, pentru a-i respinge aceasta cerere, a fost ca a stat prea mult prin spital. Daca va puteti inchipui ca se poate acuza o persoana ca este bolnava si a stat prea mult prin spital, eu nu inteleg acest argument”, a precizat acesta.

Fiul lui Dan Adamescu a vorbit si despre conditiile crunte din penitenciarele supraglomerate romanesti: „Tata mi-a povestit cum este in inchisorile din Romania. Este groaznic. Mi-a povestit cum auzea noaptea urletele oamenilor care isi pierd mintea in arest, cum ies sobolanii din ghiuveta si trebuie sa pui placi peste ele. Acestea nu sunt conditii demne pentru o tara care se vrea sa fie printre tarile care respecta conditii umane in inchisori. Imi pare rau, dar e absolut inacceptabil”.

Sursa: romanialiber.ro