PSD-ul pare a iesi prost din afacerea gratierea. Cele doua proiecte tampitele ii vor costa. Iata ca pe langa veto-ul institutiilor din justitie (DNA, DIICOT), criticile asociatiilor pentru drepturile detinutilor (APADOR – CH) si opozitia asociatiilor profesionale ale judecatorilor (AMR) se aude destul de apasat si vocea strazii.

Zeci de mii de oameni au iesit din nou in strada, duminica dupa-amiaza, pentru a protesta fata de proiectele pentru ordonantele de urgenta privind gratierea si Codul Penal.

Bucurestenii s-au adunat in numar foarte mare, aproape 20.000, in Piata Universitatii, de unde au plecat in mars spre Palatul Victoria. Marea surpriza a venit din partea presedintelui Klaus Iohannis, care s-a alaturat protestatarilor din Capitala. Pret de un sfert de ora, acesta a stat de vorba cu manifestantii, care l-au aplaudat si au strigat lozinci precum “Klaus, daca poti, apara-ne de hoti!”.

Proteste similare au loc in mai multe orase din tara: Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brasov, Iasi. De asemenea, sunt anuntate mitinguri si la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

Daca ai surprins in imagini protestele din orasul tau sau vrei sa ne povestesti cum e atmosfera la miting, da-ne un mail pe redactia@ziare.com.

Ziare.com iti prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor. In Capitala, corespondentul Ziare.com insoteste coloana de menifestanti. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla care e atmosfera de la proteste si ce scandeaza participantii:

20:37 – Corespondentul Ziare.com transmite ca sunt 30.000 de oameni in Capitala. In fata sediului PSD se scandeaza “Dragnea, nu uita, Asteptam si cartea ta”.

Sursa: ziare.com

Advertisements