Sindicatele din penitenciare s-au intalnit astazi cu secretarul de stat Sima, cel care are in coordonare ANP pentru o discutie tehnica pe tema problemelor din penitenciare. Mai jos detalii.
ShortTermSitewide-15usd728x90

Azi a avut loc intalnirea cu domnul secretar de stat Constantin Sima, persoana in coordonarea careia se afla sistemul penitenciar. Asa cum anticipam, a fost o prima intalnire in care la aceiasi masa au stat Ministerul-ANP-Sindicate. La intalnire a mai participat conducerea ANP si reprezentantii celor 2 organizatii sindicale.Dialog-sindicate-ANP Am ridicat o serie de probleme pentru a se familiariza oarecum cu ce suntem si ce vrem, urmand ca in perioada urmatoare sa discutam aplicat pe problemele ridicate. Ca prim set de solicitari, transmise si care ar urma sa reprezinte fundamentul discutiilor viitoare dintre noi, au fost:

1. Legea salarizarii( cu tot ce tine acest lucru, plata ore suplimentare, 1% pentru venituri proprii) – va face obiectul unor discutii ulterioare dupa ce va aparea o forma. Oricum vom transmite o serie de solicitari in ce ne priveste pe salarizare.

2. Personal – incadrari, ore suplimentare, buget Titlul I (cheltuieli de personal)
__ La acest moment avem in statele de functii, la nivelul sistemului penitenciar 15041 posturi, incadrate 12141 posturi, in procedura de concurs 1027 de posturi, iar din scoala ar trebui sa vina 340. Total, aproximativ 13400 de posturi in 2017. Bugetul solicitat de ANP a fost pentru 13989.
__ La acest moment discutam de limite de credite care sa acopere finantarea celor 13400 de posturi, pana la 31.12.2017, situatie in care pot avea loc concursuri in continuare pentru ocuparea locurilor ramase vacante, iar in ce priveste bunurile si serviciile, un buget care sa asigure finantarea investitiilor incepute, finantarea studiilor de fezabilitate la Caracal si Berceni si bani pentru functionarea la o anumita limita a sistemului. Nu se va discuta momentan de alte previziuni in sus, macar pana la momentul in care bugetul va fi definitivat.
__ Am cerut transmiterea catre MJ a solicitarii de suplimentare cu 1000 de posturi peste cele 15000 ce le avem in prezent
__ Am cerut modificarea OMJ privind perioada de debut, in sensul reducerii acestei perioade

3. Comunicare – Am transmis ca daca vom continua sa functionam la modul acesta, in care comunicarea este mai mult o corvoada pentru conducerea ANP, clar vor aparea derapaje in ce priveste relatia angajator(MJ si ANP) si personal(prin sindicate). Am solicitat consultarea in timpul procesului de creare sau modificare a actului normativ, in grupuri de lucru asa cum am mai functionat, am cerut transparenta in diseminarea dispozitiilor, informatiilor si informarilor ce privesc personalul(de orice natura). Am exemplificat cu OMJ-ul privind desfasurarea concursurilor si Decizia directorului general cu privire la profilare.

4. Am cerut promovarea HG cu echipamentul, promovarea modificarilor la OMJ 3544/2012( TBC, HIV/SIDA si Psihiatrie), modificare L293/2004 cu tot ce s-a propus.

Ca prime prioritati ce ar trebui promovate in timpul cel mai scurt ar fi: sustinerea majorarii( promovare unei modificari de HG) cu 1000 de posturi a numarului de 15041 de posturi avut in prezent de ANP(termenul in care ANP ar trebui sa transmita datele si solicitarea 03.02.2017), promovarea HG-ului cu modificarea normei de echipare prin marirea numarului de articole, a calitatii acestora si implicit a valorii normei, precum si promovarea OMJ 3544/2012, in forma convenita cu sindicatele.

Cam astea au fost probleme discutate. Sper ca lucrurile sa capete consistenta si sa discutam in cel mai scurt timp si pe lucruri concrete.

Sursa: fsanp.ro

Advertisements