Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti memoriul referitor la nereguli constatate la concursul de la Centrul Educativ Targu-Ocna, pentru ocuparea a 9 functii vacante de ofiter secretariat în unitatile penitenciare subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, spre competenta solutionare.

ShortTermSitewide-15usd728x90

Plangerea penala (memoriul) a fost formulata impotriva lui Ion FEODOROF, presedintele comisiei de concurs de la Centrul Educativ Târgu-Ocna, pentru ocuparea a 9 functii vacante de ofiter secretariat în unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care este acuzat de posibile fapte de abuz in serviciu si coruptie.

Ion FEODOROF este acuzat ca:

  1. nu a evaluat candidatii conform metodologiei de concurs,
  2. a incercat in mod vadit discriminarea unor candidati (lideri de sindicat) pe criterii sindicale, acestora fiindu-le adresate intrebari suplimentare, care nu aveau nicio legatură cu intrebarile formulate conform ghidului de interviu, urmarindu-se punerea in dificultate a candidatilor prin provocarea unei stari emotionale, care sa le afecteze capacitatea de concentrare,
  3. a confidentializat abuziv informații necesare derulării normale a misiunii de observator sindical la acest concurs,
  4. a favorizat candidati care au legaturi personale cu acesta si alti ofiteri cu functii de conducere din sistemul penitenciar.

 

Advertisements