Increderea in Justitie, in cadere libera

Increderea in Justitie, in cadere libera

A fost la 64% in 2015, a ajuns la 44% in 2016. Intre timp, ministrii justitiei se ocupa de gratieri si amnistii. Logic, cetateanu cinstit platitor de impozite chiar asta vrea de la justitie: sa dea drumul la o parte dintre infractorii condamnati pe motiv ca e inghesuiala in puscarii.

ShortTermSitewide-15usd728x90

Sociologul Mirel Palada (directorul Institutului de sondare a opiniei publice „Sociopol”) arata, luni, intr-o postare pe pagina personala de Facebook, ca din anul 2015 increderea in justitie a scazut covarsitor.

„Societatea, acest mare animal flamind de dreptate. Si cind dreptatea nu i se da si incepe sa vada manipularea, animalul reactioneaza. Intelepciunea animalelor mari cit o tzara”, a scris Palada, pe Facebook.

Si presedintele UNJR Dana Cristina Garbovan sustinea, in aprilie, ca increderea romanilor in justitie a scazut ca rezultat al campaniei facute de unele autoritati care au vrut identificarea sistemului judiciar cu activitatea DNA, dar si al numirilor netransparente la parchete si al „justitiei televizate”.

Mai mult, dezvaluirile recente ale lui Sebastian Ghita pun sub semnul intrebarii functionarea corecta a institutiilor statului de drept.

Sociologul Mirel Palada a precizat pentru PSnews.ro ca este vorba despre o scadere de la maximum 64% incredere in justitie in februarie 2015 pana la 44% in ianuarie 2017.

Sursa: PSNews