In familia Basescu incep a se aduna condamnari penale. Pe cand si Traian?

ShortTermSitewide-15usd728x90

Dragos Basescu a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul de trafic de influenta. Hotararea nu este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, 16 decembrie 2016, sa respinga cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a masurii controlului judiciar pe cautiune, instituita pe numele lui Dragos Basescu. Magistratii au hotarat, totodata, sa ridice aceasta masura aflata deja in exercitiu, potrivit minutei hotararii instantei.

Procurorii DNA au impus masura controlului judiciar pe numele nepotului fostuui presedinte Traian Basescu in data de 17 iunie 2015, stabilind o cautiune in acest caz in valoare de 10.000 de lei. De atunci, pana saptamana trecuta, avocatii lui Dragos Basescu, fie ei alesi sau desemnati din oficiu, au incercat, in zadar, sa convinga completele de camera preliminara sa inlature aceasta masura preventiva.

La finalul sedintei de judecata, procurorul DNA prezent in sala a anuntat ca va ataca, la instanta superioara, cu contestatie, ridicarea masurii.
 
Santaj in sauna lui Pescariu

Dragos Basescu a fost trimis in judecata, in octombrie 2015, pentru trafic de influenta. Alaturi de el, a mai fost trimis in judecata si un anume Ciprian Nistor, acuzat de complicitate la infractiunile retinute in sarcina lui Basescu.  Conform rechizitoriului, in martie 2014, Ciprian Nistor l-a contactat pe omul de afaceri Sandu Staicu, pentru a-l anunta ca Dragos Basescu vrea sa-l intalneasca. Staicu fusese retinut de procurorul DIICOT Remus Jurj Tudoran, intr-un dosar de spalare de bani, insa Inalta Curte a respins cererea de arestare.

In urma discutiei cu Nistor, Staicu s-a intalnit cu Dragos Basescu in vestiarul clubului lui Dinu Pescariu, unde nepotul fostului presedinte l-a invitat intr-o sauna, i-a aratat o lista cu mai multe firme aflate la dosarul instrumentat de DIICOT, cerandu-i 500.000 de euro ca sa nu fie arestat si alte 500.000 de euro ca sa primeasca o sentinta favorabila in instanta. Omul de afaceri a refuzat oferta, inclusiv cea a esalonarii platilor pe o perioada de doi ani si incheierea unui contract de consultanta cu o companie internationala. Nu a fost impresionat nici macar de faptul ca Dragos Basescu a amintit numele procurorului DIICOT in discutia avuta.
 
Complicele lui Dragos Basescu, Ciprian Nistor, recidivist, a fost condamnat, in luna mai a anului curent, la trei ani de inchisoare cu executare. El se afla deja in penitenciar, pentru executarea unei alte pedepse, cand s-a pronuntat aceasta hotarare. Partea din dosar care il priveste pe nepotul fostului presedinte a fost disjunsa si constituie, in  prezent, un dosar separat aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.
 
Un an si jumatate, fara o zi, a fost perioada in care magistratii au mentinut control judiciar pe cautiune, instituit pe numele lui Dragos Basescu

Sursa: Jurnalul