Nu stiu de ce, dar mi se pare olecuta ipocrit si excesiv de festivist.

ShortTermSitewide-15usd728x90

Joi, 19 ianuarie 2017, va fi oficiata o slujba de binecuvantare a Salii „Petre Tutea” din cadrul Penitenciarul Aiud. Sala este destinata desfasurarii activitatilor de educatie si asistenta psihosociala cu detinutii, numele fiind ales in memoria eseistului, filosofului si economistului Petre Tutea care a executat 13 ani de detentie politica, dintre care mai mult de 5 ani in Penitenciarul Aiud.

Slujba va fi oficiata de IPS Dr. Laurentiu Streza – Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, alaturi de IPS Irineu – Arhiepiscop al Alba-Iuliei si Preasfintitul Ilarion – Episcop vicar al Sibiului. Cuvantul de deschidere va fi rostit de preotul capelan al Penitenciarului Aiud, Tarcau Liviu-Iulian. Parintele Iosif Zoica – consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba-Iuliei va sustine prelegerea „Un destin de roman – Petre Tutea”, iar un grup de detinuti aflati in custodia penitenciarului va prezenta un program artistic.

Evenimentul face parte din proiectul „Memorie si marturisire in penitenciare” al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, dar se incadreaza si printre activitatile tematice ale Bisericii Ortodoxe Romane care a declarat anul 2017 „An comemorativ al aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului”.

Sursa: aiudinfo.ro

Advertisements