De regula iti face viata mai usoara. Uneori chiar te ajuta sa castigi ceva bani in plus si cateodata mandate de executare a pedepsei privative de libertate. Vezi cunoscuta metoda “accidentul”.
ShortTermSitewide-15usd728x90

Unul dintre cei mai periculosi proxeneti din municipiul Iasi nu poate fi oprit sa nu mai comita infractiuni nici din spatele gratiilor. Costel Jugravu, zis „Maimuta”, este unul dintre puscariasii din Iasi care au inselat naivi folosindu-se de metoda cunoscuta generic sub numele „accidentul”.

Jugravu, alaturi de un alt detinut, Nicolaie Adumitroaei, este acuzat ca ar fi pacalit trei persoane din Iasi arogandu-si calitati de avocat, procuror sau politist. Cei doi ar fi obtinut in jur de 10.000 de lei, beneficiind de ajutorul a doua complice, tentative de inselaciune. In actul de acuzare, procurorul de caz face o descriere detaliata a metodei „Accidentul“, un tip de inselaciune care, desi s-au realizat nenumarate campanii de prevenire, continua sa fie de succes pentru infractori. 

„Beneficiind de mari perioade de timp, unii detinuti au pus la punct un amplu sistem in­fractional ce are ca scop indu­cerea in eroare a unui numar cat mai mare de persoane in scopul obtinerii de importante foloase materiale“, descriu procurorii, care mai spun ca detinutii obtin telefoa­ne in spatele gratiilor fie de la rude, fie „speculand gradul de coruptibi­litate a lucratorilor din cadrul uni­tatilor de detinere“. 

Atunci cand sunau victimele, Jugravu si Adumitroaei – ca de altfel toti escrocii ce folosesc metoda „Accidentul“, le spunea ca sunt rude de-ale lor. Escrocii sustineau ca au provocat un accident rutier si solicitau diferite sume de bani pentru a scapa de eventuale repercusiuni judiciare. In timpul aceleiasi con­versatii, escrocii invocau ca re­directioneaza victimele catre politisti, procurori, avocati, medici sau chiar consuli. 

Ca intr-o adeva­rata scena de teatru, puscariasii isi schimbau tonul, vocea si chiar vocabularul pe care il foloseau la telefon. De multe ori folosea termeni juridic, necunoscuti batranilor pe care ii sunau, pentru a le crea victimelor impresia ca discuta chiar cu un avocat, politist, procuror etc. 

Sursa: gazetarul.ro

Advertisements