Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marius VULPE, aflat intr-o criza de istetime profunda a decis, cu acordul prealabil al organizatiilor sindicale, sa nu mai discute in consiliul de conducere din ANP cererile de mutare ale functionarilor publici cu statut special din penitenciare, ci sa trimita sindicatelor un tabel mazgalit, pe care acestea sa-si consemneze observatiile.

ShortTermSitewide-15usd728x90

Cazute in capcana mestesugita cu siretenie de Marius VULPE, organizatiile sindicale nu si-au dat seama ca, prin aceasta strategie, s-a luat la palme transparenta decizionala si s-au pus bazele unei consultari formale a organizatiilor sindicale si directiilor de specialitate din ANP. Se pare ca Marius VULPE prefera modalitatile oculte de lucru care nu redau speranta unei directii mai bune intregului sistem penitenciar si a inceput sa preia din vechile metehne ale predecesorilor sai.

Pentru a intelege tot poporul penitenciar, demersul lui Marius VULPE nu este unul facut pentru a elimina birocratia din ANP, ci este unul prin care directorul general doreste pozitionarea sindicatelor in zona neputintei si a consultarii formale cu scopul de a-si consolida pozitia de director autocrat. Reactia sindicatelor nu trebuie intarziata.

Advertisements