Interesant ca toti cei care ar trebui sa reformeze sistemul, si nu-l numar aici pe ministrul Iordache desi are o opinie similara fiind dansul proaspat nimerit in chestiune, se dau vexati de dezvaluirile lui Ghita. Sistemul are nevoie de liniste. Justitia are nevoie de echilibru. Dezvaluirile nu fac bine. Discutarea unor dosare in presa nu face bine. Dar justitia e bine? N-are cumva nevoie tocmai de o astfel de terapie de soc?

ShortTermSitewide-15usd728x90

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a precizat ca mapa lasata de Laura Codruta Kovesi la Ministerul Justitiei “e supusa analizei in acest moment”. Acesta a declarat ca a discutat cu procurorul-sef DNA, printre altele, despre o legislatie coerenta si un buget suficient.
Dupa discutiile avute cu reprezentantii sistemului judiciar, ministrul Justitiei a declarat:

“Avem nevoie de legi mai clare, corecte si eficiente. Toti cei cu care am avut consultari au spus, reprezentantii judecatorilor, procurorilor, grefieri sau alte profesii asimilate, toata lumea a exprimat disponibilitatea ca impreuna cu reprezentantii Ministerului Justitiei sa modifice si armonizeze legile care dau nastere unei justitii incomplete.

Am constatat ca avem nevoie de o legislatie clara, concisa, coerenta. Aceasta implica ca toti cei cu care am avut consultari si cei care vor urma vor veni cu propriile observatii, inseamna ca reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, cei care elaboreaza legile justitiei vor face propriile observatii astfel incat legile pe care le vom trimite in Parlament sa fie clare, concise, coerente”.

Intrebat daca dezvaluirile fostului deputat Sebastian Ghita  “sunt sanatoase”  pentru sistemul judiciar, Florin Iordache a precizat: “Nu. Sistemul de justitie trebuie sa functioneze. Presiunile media sau de alta natura nu ajuta sistemul de justitie. Avem nevoie de intarirea sistemului de justitie si o justitie competenta si coerenta”.

Sursa: HyperFlash

Advertisements