Cand noul guvern a anuntat ca lipsesc 10 miliarde din buget n-a spus ca a fugit Julien cu dansele. Pur si simplu pentru a parea ca si-au facut treaba sfertocratii au pus din pix miliardele nerealizate ca si incasate. Niste smenari! Doar ca astia n-o sa ajunga la puscarie. Insusi Klaus le-a sarit in aparare

ShortTermSitewide-15usd728x90

Aflu stupefiat ca nu numai Dragnea Liviu spune ca tehnocratii lui Dacian Ciolos au furat vreo 10 miliarde lei, adica peste doua miliarde euro, ci si economisti de marca ai Romaniei – Gh. Piperea sau Radu Soviani –demonstreaza cu pixul in mana acest rapt de proportii.
Cum adica, domnilor, „cel mai bun executiv al Romaniei“ a furat ca-n codrul verde?

Amanand luna de luna deficitul bugetar, s-a bazat numai pe fondurile atrase de Ghinea? Iata analiza seaca a secatuirii bugetului de catre cel „mai bun guvern“.

Executia bugetara pe anul 2016 a aratat o estimare de venituri de 236 miliarde lei si o colectare de doar 222 miliarde lei. Si in acest caz nu mai este o chestie de politica de tip PSD, este numai o constatare macro-prudentiala facuta de Consiliul Fiscal si de catre BNR, preluata de ziarele de specialitate din piata media. In concluzie, avem o diferenta de calcul de 14 miliarde lei.

Si este exact masura activitatii si valorii tehnocratilor care au avut toate institutiile financiare guvernamentale in 2016. Nici un finantist care stie abc-ul economic nu se poate insela in asemenea hal. Si ce ne facem cand vedem ca in 2016 au fost doua rectificari bugetare, una in august si alta in noiembrie. Credeti ca aceste rectificari au fost trecute cu vederea de organismele specializate – cerberii fiscali – BNR si Consiliul Fiscal?

„S-ar putea spune ca macro-prudentii din BNR si din Consiliul Fiscal nu au vazut enorma greseala de calcul si estimare bugetara. Daca ar fi asa, atunci mai degraba respectivii ar trebui sa demisioneze urgent, si nu sa continue sa dea lectii de prudenta bugetara si de educatie financiara a populatiei. Mai credibil este ca, de fapt, macro-prudentii au stiut despre ce e vorba si au tacut in mod interesat“, spune avocatul Gheorghe Piperea.

(…)

Dar tehnocratii au facut orice fara a raspunde in fata niciunei legi, asa au procedat si cu cele 10 miliarde lei pe care le-au mutat de la o luna la alta pana la castigarea – eventuala – a alegerilor. Numai ca nu le-a iesit stamba la cot. Iar Julien s-a trezit cu fundul bugetului gol, dar cu Oana Guzgan, Cozette si Plicusor Dan plini de fite si intrati in Parlament.

(…)

Inchipuiti-va ca un guvern numit Boc, Ungureanu sau Ponta sa fi facut o asemenea „aroganta“ – vorba lui Becali – poporului roman. Cu mana pe inima va spun, ar fi sfarsit prin lungi cozi la DNA. Pe tehnocrati, deh, nu-i putem trage la raspundere ca au furat numai 5% din PIB; iar 5%, dupa cum stiti, e permis… prin lege!   

Sursa: Romania Libera

Advertisements