Sigur ca Alina Ghorghiu nu poate fi luata in serios nici macar in situatia putin probabila c-ar spune ceva de luat in seama. Cert e insa ca prea si-au dat mana cu mana politicieni penali, trusturi mass-media cu patroni in puscarie si guvernanti de paie pentru a o rezolva cat mai repede.

ShortTermSitewide-15usd728x90

Alina Gorghiu: Inainte de alegeri, Liviu Dragnea a promis ca va rezolva problema amnistiei si gratierii. Oamenii l-au finantat si acum trebuie sa livreze

Fosta sefa a liberalilor, Alina Gorghiu, considera ca singurul scop al liderului social-democrat, Liviu Dragnea, dupa castigarea alegerilor de catre PSD este sa dea legea amnistiei si a gratierii ”pentru a-si rezolva situatia personala”. Gorghiu aminteste ca inainte de alegeri, presedintele PSD ar fi spus ca daca va castiga ”va rezolva aceasta problema a multora din PSD, dar si din alte partide”.

”PSD a castigat alegerile si domnul Dragnea a facut majoritate cu un singur scop: sa dea legea amnistiei si a gratierii – de ce gandite impreuna, cred ca e misterul secolului!!! – pentru a-si rezolva situatia personala. Inca inainte de alegeri a dat sfoara in tara ca va rezolva acesta problema a multora din PSD, dar si din alte partide, daca va castiga alegerile. Iar oamenii l-au crezut, l-au finantat la greu, l-au sprijinit, iar acum e obligat sa livreze.
Daca insa il credem, inseamna ca scenariul din ce in ce mai vehiculat de presa, ca da OUG pe amnistie si gratiere, e fals!!! Pentru ca un asemenea proiect trebuie discutat, dezbatut cu parlamentarii, cu societatea civila, cu factorii decidenti din sistemul judiciar, CSM etc.

Si ar fi o discutie frumoasa, necesara, ampla, mult in contradictoriu, daca PSD-ALDE nu ar evita-o: despre raspunderea magistratilor, despre corelarea codificarilor penale cu deciziile CCR, despre cati ani ar trebui sa tina un procuror un dosar in sertar astfel incat omul respectiv sa nu simta ca-i este amputata libertatea de expresie sau actiune, despre termenele de prescriptie luand exemple de drept comparat, despre pedepse alternative la inchisoare, proiect liberal depus de cateva luni, care ar rezolva mare parte din suprapopularea penitenciarelor, despre cum o prevedere nu se da niciodata pentru un om cu dedicatie”, a scris, sambata, Alina Gorghiu pe Facebook.

Sursa: Romania Libera

Advertisements