Moasa lui Judecator, fiul celui cunoscut drept Bercea Mondial”, va fi secretar de stat in Ministerul Justitiei. Judecatoarea Mariana Mot este personajul.

Ministerul Justitiei a solicitat, iar CSM se pare ca a aprobat, detasarea judecatoarei Mariana Mot in cadrul institutiei, iar surse din minister sustin ca aceasta urmeaza sa fie unul din cei patru secretari de stat, scrie Hotnews.ro

In prezent judecator la Curtea de Apel Craiova, Mariana Mos este cunoscuta drept o apropiata a baronului de Olt, Paul Stanescu, iar presa a scris despre ea ca a fost “moasa” (adica nasa pana la botez) lui “Judecator”, unul din cei opt copii ai interlopului Bercea Mondial. Fiul judecatoarei Mariana Mot este fostul deputat PSD Emil Mot, actualul primar de Slatina. 

Potrivit Hotnews.ro, in iunie 2014 ziarul Adevarul realiza profilul lui Bercea Mondial si nota urmatoarele detalii: “Printre personalitatile care s-au inrudit cu clanul Bercea, unele recunoscand franc acest lucru, altele negand – in ciuda marturiilor si a martorilor prezenti la momentele cu pricina, se numara: Theodor Stolojan (nasul lui “Printisor”); judecatorul Maria Huza (l-a botezat pe “Judecator”); judecatorul Sofia Mariana Mot (moasa pentru acelasi “Judecator”) de la Tribunalul Olt, transferata din 2004 la Sectia Comerciala a Curtii de Apel Craiova unde activeaza si acum”. 

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Bercea Mondial s-a laudat mereu cu rudele sale din justitie, invocand si numele Marianei Mot. Pe data de 4 iunie 2014, site-ul magistrati.ro mentiona numele Marianei Mot pe lunga lista a celor care i-au nasit copiii interlopului.

Bercea Mondial a devenit cunoscut la nivel national dupa scandalul cu Mircea Basescu. Fratele fostului presedinte Traian Basescu a fost condamnat in iunie 2016 la patru ani cu executare de Curtea de Apel Constanta, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel (Bercea Mondial).

Anul acesta, la alegerile parlamentare din toamna, baronul PSD Paul Stanescu l-a promovat pe primul loc la Camera Deputatilor pe Florin Iordache, actualul ministru al Justitiei. Fost presedinte al Consiliului Judetean Olt, in prezent senator, Stanescu este si presedintele filialei PSD Olt.

Sursa: Puterea

Advertisements