Nu’s cum se intampla dar Dosarul Mineriada revine la Parchet. Motiv de emotii profunde pentru actorii importanti ai momentelor respective. Te pomenesti ca ne trezim iarasi cu Miron poet?!

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma s-a prezentat, vineri, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari in dosarul ‘Mineriada’, in care este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

Cozma a lansat acuzatii grave la adresa procurorilor care instrumenteaza dosarul. „Sa va dau o bomba. Procurorii care ancheteaza acum ii anchetau pe cei din Piata Universitatii, ii arestau chiar, si acum sunt mari sustinatori ai Pietei Universitatii”, a declarat fostul lider al minerilor.

Miron Cozma se declara socat de faptul ca este „victima la CEDO si inculpat la Parchetul General”.

UPDATE: „Mi-ar fi placut sa discutam dupa ce si iau cunostinta de ceea ce am inteles ca mi se va inmana in prezenta avocatului. Mie nu mi-e teama de procuratura, mi-e teama doar de Dumnezeu. De-a lungul vremii, din pacate, in Romania, (… ) ideea de justitie a fost pur si simplu calcata in picioare de acesti executati ai unor ordine politice. Cum e posibil ca procurorii, care ancheteaza acum, in 1990 ii anchetau pe cei din Piata Universitatii, prin ordinele unora i-au si arestat pe cei din Piata Universitatii si acum sunt mari sustinatori ai Pietei Universitatii. Aceiasi procurori. Cum va explicati? Domnii procurori, probabil ca nu au invatat la scoala de faptul ca exista in Romania si in Codul penal si alte incadrari in afara de cele pur si simplu pe care ei le-au gasit – complicitate si favorizarea infractorului”, le-a spus Cozma jurnalistilor la sosirea la Parchetul General, potrivit Agerpres.

In dosarul „Mineriada” sunt cercetati penal, printre altii, fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Magureanu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Procurorii militari sustin ca, in perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpatii au decis, organizat si coordonat „un atac generalizat si sistematic”, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei Capitalei, atac in care au implicat participarea fortelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si a unui numar de peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.

Sursa: stiripesurse.ro

Anunțuri