In 2016 au fost 98 de decese in penitenciare. Antena3 ne priveste in ochi si spune c-au fost 900 (vezi video). O minciuna grosolana. In context, Romania Libera face un articol la fel de grosolan mincinos despre Penitenciarul Spital Rahova.

Adevarul (daca intereseaza pe cineva): Mortalitatea in Romania este de ~ 13 la mie (in 2016). In penitenciarele romanesti este de doar ~ 3,5 la mie (raportat la o populatia medie de 28.000 de detinuti in 2016). In UE mortalitatea este de 10 la mie. Parca cifrele nu prea confirma afirmatiile pareristilor televizati. Ce spuneti?

Este doar un exemplu. Cine aude crede pentru ca nu are informatie si nu poate verifica. Ce mai conteaza ca romanul platitor de impozite moare mai des decat romanul detinut. Valabil in acest caz si valabil cu alte si alte minciuni spuse despre penitenciare in campania asta condusa de detinutii patroni de televiziuni.

Altfel, da, toata lumea e de acord ca trebuie facut ceva cu penitenciarele. Nu neaparat eliberarea celor care au facut infractiuni, si care se vor intoarce inapoi in maxim un an, indiferent daca asta-i include cumva si pe detinutii – patroni de trusturi mass-media.

Advertisements