Jurnalul a descoperit ca Sebastian Ghita are contracte si cu ANP. Bad Dog Office Distribution, o firma controlata de acesta, asigura licente software pentru penitenciare. Altfel omu’ are cele mai mari afaceri cu SRI si ii plateste vacante lui Coldea. Care intamplari nu sunt deloc coruptie?! Nu-i asa doamna Kovesi?

Ironia sortii face ca o firma controlata de fugarul Sebastian Ghita sa prinda un contract chiar cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), cea care il va gazdui pe fostul deputat daca va fi prins. Societatea infiintata de urmaritul international Ghita a primit in ultimii ani contracte de peste 5,7 milioane de euro de la institutii de stat.

Baza de Aprovizionare, Gospodarire si Reparatii din cadrul ANP a atribuit pe 09.12.2016 si 12.12.2016 trei contracte pentru achizitia de licente sisteme de operare. O astfel de intelegere a fost semnata cu Bad Dog Office Distribution SRL, care a primit 470.480, 7 lei, fara TVA, iar ulterior au fost parafate inca doua contracte cu Ymens Teamnet SRL, care va incasa 1.162.506,6 lei, respectiv 572.550 lei. Cateva zile mai tarziu, aceeasi firma a primit un contract si de la Ministerul Apararii, in valoare de 9,8 milioane de lei, fara TVA, tot pentru furnizarea de licente software.

Profit din afaceri cu statul

Ymens Teamnet SRL a incasat numai in ultimii doi ani peste 5,7 milioane de euro de la institutii de stat. In ianuarie 2015, Consiliul Judetean Calarasi cumpara servere de la firma lui Sebastian Ghita in valoare de peste un milion de euro, in timp ce ANAF ii oferea, in mai 2015, un contract de circa 216.000 euro, iar Inspectia Muncii a facut achizitii similare de 1,8 milioane de euro, in octombrie 2015. Ymens Teamnet SRL are ca domeniu de activitate realizarea softului la comanda si a raportat pentru 2015 afaceri de 66,2 milioane lei si un profit net de 5,3 milioane lei. Actionarii societatii sunt Teamnet International – 52,02%, TNI Stock Invest – 25,25% si Invest Guidance – 22,73%.

Contracte uriase

De-a lungul timpului, grupul de firme Teamnet, infiintat de Sebastian Ghita, a beneficiat de aproape 400 de contracte cu ministere, servicii, regii si companii de stat, in valoare totala de peste 1,2 miliarde de lei. O palida compensatie a venit odata cu disparitia lui Ghita, intrucat cautiunea de 13 milioane de euro depusa de fostul deputat pentru a fi cercetat in libertate a fost retinuta, iar banii au intrat la bugetul de stat. 

Sebastian Ghita a fost dat pe 5 ianuarie in urmarire nationala, iar ulterior in cea internationala, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestul preventiv. Ghita este judecat pentru dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Sebastian Ghita a disparut in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, dupa ce a scapat de filajul politistilor pe DN1, in timp ce se indrepta spre casa de la un eveniment organizat de SRI.

Sursa: Jurnalul

Advertisements