Tema fiind raportul pe care l-am preluat si noi zilele trecute si care critica implicarea serviciilor de informatii in justitie. Cum ar fi, nu se baga omu’.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, referitor la raportul Henry Jackson Society, care arata ca exista ingrijorare ca serviciile de informatii sunt implicate pe ascuns in lupta anticoruptie, ca nu poate face precizari pana nu primeste un raspuns de la institutiile implicate.

“Este un raport, dar pana nu avem un raspuns de la toate institutiile implicate, nu pot sa ma pronunt. Deci, pana nu avem un raspuns.. In momentul in care voi avea un raspuns elaborat va voi raspunde si dumneavostra, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache, intrebat de raportul Henry Jackson Society, intitulat “Combaterea coruptiei prin trucuri: Atacul Romaniei asupra statului de drept”.

Documentul arata ca exista o ingrijorare din ce in ce mai mare ca serviciile romane de informatii sunt implicate pe ascuns in coordonarea unor activitati de urmarire anticoruptie si ca alaturi de DNA se presupune ca submineaza independenta judiciara, iar toate acestea au ca efect slabirea unor piloni ai statului de drept.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA), de exemplu, este un participant activ in lupta politica, potrivit raportului, si exista o corelare puternica intre cei vizati de urmarirea penala si interesele celor aflati la putere. Politicienii isi pot exercita influenta asupra DNA, folosindu-si controlul prin desemnari-cheie si prin directionarea unor anchete importante, mai denunta documentul.

Sursa: Mediafax

Advertisements