In niciun caz un profesionist din domeniu. Ca element de noutate pentru subsemnatul, sotia dumisale a fost judecatoare. Se pune deci c-a trait cu justitia, chiar daca n-a practicat. Fiind PSD-ist batran e de asteptat sa aiba soriciul gros. N-o sa-l vedem deci basicat ca l-am criticat.

Motto: „Mesaje antijustitie au avut tot timpul, dar cred ca acum sunt mai pregatiti ca oricand sa treaca de la vorbe la fapte. Si imi mai e teama de reactia sistemului judiciar, care va fi 0, in frunte cu viitorul CSM” (Judecator)

Daca citesti ce spune acest inalt judecator din Romania si apoi vezi propunerea PSD pentru portofoliul Justitiei, realizezi ca s-ar putea sa vina vremuri grele pentru lupta anticoruptie.
De la viceprimar la Caracal la doctor in Relatii Internationale

Daca te uiti pe CV-ul oficial al lui Florin Iordache, constati ca este un cadru de nadejde al PSD, provenit de la Partidul Socialist, fost presedinte interimar al Camerei Deputatilor. A fost inginer, jurist, viceprimar la Caracal si a ajuns deputat in 2000. In 2007 si-a trecut in CV un doctorat in “Relatii Internationale”. Este casatorit cu Magdalena Iordache, fosta judecatoare la ICCJ, acum pensionara. Vezi Cv-ul lui aici.

CV-ul neoficial al lui Florin Iordache, cel pe care i-l dau faptele

1. A propus eliminarea si apoi scaderea cvorumului de prezenta la referendumul de demitere a presedintelui
Deputat in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a propus in 2007 eliminarea cvorumului de prezenta la referendumul de demitere a presedintelui. Conform noului text propus de Ioardache si aprobat de Parlament, un presedinte ales in al doilea tur de scrutin, putea fi demis la referendum cu votul a jumatate plus unu din cei care se prezinta la vot, nu cu jumatate plus unu din numarul celor inscrisi pe listele electorale.

“Nu e nici o legatura intre decizia de suspendare a presedintelui si proiectul de modificare a legii…noi am demarat aceasta procedura de modificare in 2005…nu am facut o lege pentru Basescu, ci una constitutionala” spunea deputatul PSD Florin Iordache in 2007.
Cvorumul de prezenta a fost reintrodus in primavara lui 2012 de majoritatea PDL si eliminata din nou de Guvernul Ponta pe 4 iulie 2012. Pana la urma, CCR, printr-o decizie din 15 iulie 2012, a mentinut cvorumul de prezenta la 50 plus unu din numarul celor inscrisi pe listele electorale.

Iordache nu s-a lasat si, un an mai tarziu, a propus si obtinut reducerea cvorumului de prezenta la referendumul de demitere a presedintelui la 30 la suta. Vezi aici.

2. Varf de lance in ”Martea neagra”

Pe 10 decembrie 2013, deputatii au aprobat sau modificat mai multe acte normative controversate. E vorba de legea amnistiei si gratierii, modifica­rea Codului Penal, legea minelor si legea lobby-ului. Deputatul Florin Iordache a fost considerat atunci o figura centrala in operatiunea Martea neagra, potrivit surselor politice citate la acea vreme de ziarul Gandul.

3. A initiat eliminarea din lege a nepotismului

Iordache este initiatorul mai multor proiecte de lege de modificare a legislatiei penale. Unul dintre ele vizeaza eliminarea sanctiunilor pentru parlamentarii care si-au angajat rudele la cabi­net pana in anul 2013. Vezi detalii aici si aici.

4. A initiat si eliminarea unor incompatibilitati pentru alesii locali

Un alt pro­iect care i-a avut printre initiatori pe Florin Iordache le-a dat dreptul alesilor locali sa faca parte din Consiliile de administratie ale companiilor de utilitati publice.

5. A initiat si eliminarea probelor obtinute prin mandat de siguranta nationala

Deputatul Florin Iordache a propus si modificarea legii 51/1991 privind Securitatea Nationala a Romaniei astfel incat procurorii sa nu mai poata utiliza in dosarele de coruptie interceptarile reali­zate pe mandat de siguranta nationala. Aceasta initiativa nu a trecut.

6. Initiator al legii privind super-imunitatea avocatilor

Florin Iordache s-a numarat si printre initiatorii controversatului proiect de modificare a avocaturii prin care se urmarea acordarea unei super-imuni­tati avocatilor: procurorii nu aveau voie sa ridice inscrisuri, sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand avocatilor. Detalii aici.

7. A participat la blocarea anchetelor penale in Parlament. “Prea ne speriem de Bruxelles, cine e Bruxelles-ul asta?!”

Deputatul Florin Iordache s-a opus anchetei privind fraudele de la referendumul din 2012. Citeste mai multe aici.

8 Vrea revizuirea Constitutiei in sensul recunoasterii familiei traditionale

“In fata viitoarei comisii de revizuire a Constitutiei, cel putin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular in care 3.500.000 de romani au spus ca trebuie precizat foarte clar si modificat articolul 48. Contrar parerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred ca trebuie sa avem taria si sa spunem foarte clar ca trebuie sa ne pastram traditia si identitatea Romaniei si de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neaparat modificat acest articol care defineste foarte clar familia. Sunt convins ca acest demers ambitios va beneficia de sustinerea tuturor grupurilor parlamentare”, a declarat Florin Iordache in noiembrie 2016. Vezi aici.

9. S-a numarat printre initiatorii proiectului de lege prin care Vlasov a vrut sa preia Registrul Comertului

Florin Iordache a fost printre initiatorii proiectului de lege privind trecerea Registrului Comertului la Camera de Comert, condusa la vremea respectiva de Mihai Vlasov. Acest caz s-a transformat in dosar penal, iar in octombrie 2015, pe atunci vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a fost audiat in calitate de martor. Mihail Vlasov a fost condamnat in acest dosar la doi ani de inchisoare cu suspendare.

10. Sotia lui, fosta judecatoare  mai intai la Caracal si apoi rapid la Curte de Apel apoi pentru ca interesele PSD o cereau urgent a fost avansata la ICCJ, acum pensionara, a facut parte din completul care l-a achitat pe Adrian Nastase in dosarul matusa Tamara

Sursa: Saptamana Financiara

Advertisements