Dac-ar fi sa luam dupa cum arata accesul in penitenciar, nu-i chiar de mirare ca s-a intamplat.

NewYearsPromo-10usd728x90

Mai multi barbati inarmati au luat cu asalt o inchisoare din North Cotabato, in sudul statului Filipine, miercuri dimineata. In urma atacului, aproximativ 132 de detinuti au reusit sa evadeze.

Oameni inarmati, condusi de un anume comandant Derbie, au deschis focul asupra gardienilor inchisorii, in jurul orei locale 1.00, provocand moartea unui gardian si ranirea altuia, a declarat Peter Bungat, directorul inchisorii din Amas, districtul Kidapawan.

Bungat a confirmat ca 132 din cei 1.511 de detinuti au reusit sa scape. “Este bine planuit. Evadatii au folosit paturi pentru a scapa. (…) O operatiune de cautare este in desfasurare”, a spus acesta, adaugand ca, din informatiile pe care e detine comandantul Derbie ar apartine Frontului Islamic de Eliberare Moro.

“Nu avem nicio idee in momentul de fata daca exista detinuti de importanta printre cei care 132 care au evadat. Inca ne numaram prizonierii”, a aratat el.

In august 2016, trei detinuti acuzati de posesie ilegala de explozibil si droguri au scapat de asemenea din acelasi centru de detentie. In 2009, trei criminali importanti din spatele atacului cu bomba asupra unul mall, din 2007, au evadat tot de la Amas.

Pe 3 februarie 2007, un grup inarmat a atacat aceeasi inchisoare, eliberand 49 de detinuti, mare parte dintre acestia fiind criminali de nivel inalt.

Sursa: Romania TV

Advertisements