Iordache, inginerul de mobila care-a devenit ministru la justitie, incepe prost. Si dansul, ca si alti nimeriti considera ca in materie de probleme ale penitenciarelor putem discuta de probatiune ca alternativa. Penitenciare noi o sa faca si el cate au facut si altii, dar asta cu probatiunea dovedeste ca habar n-are despre ce vorbeste. 

NewYearsPromo-10usd728x90

Probatiunea gestioneaza cu o mana de oameni zeci de mii de cazuri, si nu se ocupa de custodierea persoanelor private de libertate, unde fuse nea Iordache informat c-ar fi probleme. Ori, indiferent cat de bine ar functiona si de capabila ar fi probatiunea problemele penitenciarelor trebuie rezolvate.

Florin Iordache, propus pentru functia de ministru al Justitiei, a declarat miercuri, referitor la situatia din penitenciare, ca pot fi luate in calcul solutiile alternative, precum Serviciul de probatiune.

“Putem gasi solutii alternative pentru a imbunatati conditiile din penitenciare. Constructia a numai doua penitenciare, dupa parerea mea, nu rezolva aceasta problema in Romania si, in acelasi timp, cred ca putem discuta de solutii alternative, cum este si aceasta care vizeaza intarirea Serviciului de probatiune”, a spus Iordache, in cadrul audierii in comisiile parlamentare de specialitate.

El a raspuns intrebarilor mai multor membri ai comisiilor, printre care fostii ministri Robert Cazanciuc si Titus Corlatean.

“Fara indoiala vorbim de complete specializate pentru copii si acestea pot fi extinse in cat mai multe locuri din tara, tinand cont de schema, de solutiile financiare pe care le avem la un moment, pentru ca este normal sa avem tribunale specializate si in ceea ce priveste copiii”, a afirmat Iordache, raspunzand unei intrebari.

El a raspuns si fostului ministru al Justitiei Robert Cazanciuc, care a intrebat ce demersuri s-au facut in anul 2016 pentru a se realiza cartierul de Justitie, proiect demarat in 2014.

“Eu cred ca este un an pierdut — am avut intr-adevar un proiect care a vizat cooperarea internationala si fondurile pe care Romania le putea accesa. Iata ca a trecut un an si acele fonduri nu au fost accesate. Fara indoiala, de fiecare data cand voi fi invitat, cu mare placere voi veni la Comisia juridica sau la Comisia pentru libertati din Senat pentru a discuta pasii concreti pe care i-am facut, progresele, pentru ca fara indoiala, in perioada urmatoare, Guvernul in ansamblul sau si Justitia in particular vor face niste pasi concreti, asa cum prevede si programul de guvernare”, a spus Iordache.

El a subliniat totodata ca pentru functionarea Ministerului Justitiei este esentiala competenta celor care activeaza in cadrul acestuia, precum si cea a consilierilor.
“Atunci cand discutam despre angajatii si personalul Ministerului Justitiei, cred ca este prioritar sa discutam despre competenta”, a aratat Iordache.

Florin Iordache a primit aviz favorabil, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, pentru functia de ministru al Justitiei.

Sursa: Agerpress

Advertisements