Mda. Mi-e oarecum greu sa accept ca Dragnea ne anunta sau tempereaza ce anunta altcineva in legatura cu ce schimbari va face la justitie. Chiar nu s-a gasit unul necondamnat? Inteleg ca unii il considera un fel de erou pentru acea condamnare in legatura cu referendumul dar orice schimbare propusa este in acest fel atacabila.
NewYearsPromo-10usd728x90

PSD are planuri mari pentru domeniul Justitiei. Daca liderul senatorilor social-democrati, Serban Nicolae, anunta o lege a raspunderii magistratilor, presedintele Liviu Dragnea tempereaza mesajul. Acesta vorbeste insa si despre alte modificari inedite.

“Eu nu resping ideea unei legi a raspnderii magistratior, dar trebuie sa existe si un sistem in care judecatorii sa fie protejati, sa existe o garantie ca deciziile judecatorilor sunt luate doar in acord cu constiinta personala”, a declarat Dragnea la RTV.

Liviu Dragnea s-a referit si la o teama a celor din sistem ca ar putea face ei insisi obiectul unei anchete. Din acest motiv, liderul PSD propune ca doar anumiti procurori sa poata ancheta judecatori.

“Multi judecatori se tem sa ia decizii impotriva propunerii procurorilor, deoarece se gandesc ca pot fi ei maine in boxa acuzatilor. Propun infiintarea unei divizii speciale de procurori care sa ancheteze doar magistrati si sa nu mai poata face asta orice procuror. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai multi oameni din sistem si mi-au zis ca ar putea fi o idee buna”, a mai explicat liderul social-democrat.

“Trebuie sa avem o discutie in care sa fie implicati oameni din Justitie, din societatea civila, oameni din presa care se pricep. Aceasta discutie trebuie lansata curand si nu poate dura la nesfarsit”, a mai afirmat Dragnea, cu referire la modificarile propuse in Justitie.

Sursa: stiripesurse.ro