Majorarea salariala de 50% poate genera conflicte de interese in Consiliile de conducere

Majorarea salariala de 50% poate genera conflicte de interese in Consiliile de conducere

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), participarea membrilor propusi pentru majorare salariala de 50% la sedinta Consiliului de conducere din ANP si unitatile penitenciare reprezinta o situatie de conflict de interese. Au existat cazuri in sistemul penitenciar in care membrii consiliului de conducere din unitati s-au “autovotat” pentru a beneficia de majorarea salariala de 50%.

Conducatorii unitatilor penitenciare, precum si membrii Consiliilor de conducere, au obligativitatea cunoasterii prevederilor legale referitoare la conflictul de interese in scopul prevenirii coruptiei institutionale. Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa verifice daca au existat cazuri de conflict de interese in ceea ce priveste acordarea majorarii de 50% in sistemul penitenciar.

5 comentarii

  1. La mulţi ani!

    La Oradea au fost încălcate sigur aceste prevederi. Membrii Consiliului de conducere s-au votat între ei, fără abţineri!

  2. Sa se verifice procesele verbale de la CCR in cazul propunerilor ce-I vizeaza pe membrii! Daca este unanimitate e clar ca s-au autovotat. Opiniile separate si abtinerile se consemneaza!

  3. As vrea sa va adresez doua intrebari: 1)Sa presupunem ca veti cunoaste situatia.Veti sesiza parchetul sau nu,avand in vedere art 301NCP ?2) Daca vi se va raspunde ca respectivul s-a „abtinut”,ce vom intelege prin abtinere-ca nu a votat pentru sine sau ca s-a retras din CC in cazul sau?

  4. Si daca au existat cazuri in care membrii CC s-au „autovotat” ori nu s-au pronuntat cu privire la ei ,iar ANP ii gaseste,ce-ar putea sa faca ? Dar de ce sa nu faca liderul de sindicat o sesizare la instanta sau la parchet?La ce ne-ar folosi sa stim ca unii dintre diriguitori s-au autovotat?Spuneti dvs dle Dorobantu, de ce sa pasam solutionarea pe seama anp?Eu cred ca si dvs, ca un mare lider, ati putea face o adresa/sesizare la unitati si sa ne spuneti si noua ce s-a intamplat cu banii statului roman.!Adica,cine s-a autovotat de 2-3 ori….Bine,EI vor spune ca s-au abtinut……Ce spuneti,asa este?Adica putem avea abtinere sau confundam termenii?

    1. Voi face adresa către Anp. Cine are cunoștința despre aceasta stare de fapt sa facă public acest lucru pe site. Mi-ar fi mai ușor sa urmăresc situația.

Comentariile sunt închise.