Un detinut ca multi altii de prin penitenciare s-a hotarat sa-si suplimenteze masa de sarbatori. O unghiera, o coada de lingura si ceva suruburi. Se mai intampla la puscarie.

In cursul zilei de astazi, 28 decembrie, detinutul a fost transferat la un spital din sistemul Administratiei Penitenciarelor, unde va fi monitorizat. Masa de Craciun a fost una speciala si pentru detinutii de la Penitenciarul Focsani. Ei au primit un meniu festiv, din care nu a lipsit carnea de porc.

Totusi, un detinut-problema a tinut sa-si imbunatateasca meniul cu un “supliment de fier”, astfel ca s-a apucat de inghitit ce a gasit la indemana, adica o unghiera, o coada de lingura, niste suruburi, chestii considerate de el delicioase. Dupa o asa masa bogata in fier i s-a facut rau si a fost dus la spital. Medicii care l-au examinat au vazut pe ecranul ecografului toate aceste obiecte.

“Starea de sanatate a detinutului este stabila, fiind readus in penitenciar in aceeasi zi. Astazi, a fost transferat intr-un spital din sistemul administratiei penitenciare. I s-a intocmit raport de incident pentru nerespectarea prevederilor legale in vigoare si a fost informat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate.

Detinutul recurge la aceasta forma de autoagresiune pe fondul unor nemultumiri personale”, ne-a declarat astazi subcomisarul Geta Gura, purtatorul de cuvant al Penitenciarul Focsani. In spitalul penitenciarului unde a fost transferat detinutul, acesta va fi monitorizat, iar dupa ce va elimina pe cale naturala obiectele inghitite va reveni in Penitenciarul Focsani sa-si ispaseasca pedeapsa, probabil de data aceasta cu un supliment de zile in plus, avand in vedere ca este recidivist.

Sursa: adevarul.ro

Advertisements