Curand, am primit o informatie uluitoare potrivit careia unul dintre directorii unui penitenciar bucurestean, cu glanda inteligentei extirpata, a apostrofat agentii debutanti pentru ca acestia poarta uniforma si grade de agent de penitenciare. In opinia directorului caruia ii pastram momentan anonimatul, agentii debutanti nu au voie sa poarte uniforma in exercitarea atributiilor profesionale.

Chiar daca agentilor debutanti nu li s-a oferit de catre penitenciar echipament specific conform prevederilor legale si au fost sfatuiti de sefii de structuri “sa se descurce cum pot”, s-a trezit un neica Nimeni de director, incapabil de perspicacitate, sa-i judece ca poarta ilegal uniforma.

Multa ignoranta a ajuns pana acum la “urechile sistemului”, dar asta surclaseaza orice neghiobie. La capitolul pozne, doamna Raluca Pruna a fost lasata in pantaloni scurti de acest director bucurestean. Conform art. 22 alin. 1 din OMJ 2908/2013 “Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi cei încadraţi din sursă externă în corpul funcţionarilor publici, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, în primul an, la articolele de echipament prevăzute de normele prevăzute pentru aceştia.”

Advertisements