Va mai amintiti “cazul Antonescu” de la Penitenciarul Giurgiu? Coruptie la nivel inalt: Mafia liberarilor conditionate – Directorul adjunct Florin-Marian ANTONESCU a fost trimis in judecata anul trecut pentru infractiuni de coruptie (combinatii cu hotii – in termeni de penitenciare).

Situatia este partial asemenatoare si la Penitenciarul Tulcea, in care Ion FEODOROF coordona gruparea de infractori inca nepecetluiti de Justitie. Momentan “il capo” Feo se bucura de prezumtia de nevinovatie (un fel de “Borfas prins, dar nejudecat”). Dar pana cand? Timpul nu iarta pe nimeni.

De ce istoria se repeta? Istoria are ciclurile ei, se repeta si da pilde oamenilor pentru a le spori intelepciunea. In sistemul penitenciar exista oameni construiti din material gri, care nu iau in considerarea deloc imprevizibilul. Unul dintre acesti oameni este Ion FEODOROF, directorul Penitenciarului Tulcea.

In orice penitenciar din Romania, cand un angajat este prins ca a comis fapte penale, trebuie sa se retraga. Oricat de groasa ar fi armura impunitatii, faptele misele te plaseaza automat intr-un imens impas etic. Directorul Penitenciarului Tulcea, Ion FEODOROF, a fost prins de inspectorii din ANP ca avea “combinatii” cu hotii pe care-i pazea. In acest sens, au fost sesizate organele de urmarire penala.

Noul Guvern, indiferent de etichetele care se lipesc pe primul-ministru, trebuie sa se debaraseze de angajatii care nu pot trece de barierele integritatii. In opinia mea, noul ministru al Justitiei are doua misiuni onorabile: 1. Sa actioneze in spiritul legii, 2. Sa alunge lichelele penale din sistem.

Advertisements