Potrivit site-ului oficial (www.anp.gov.ro) al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), la sectiunea Despre ANP/Legislatie de organizare si functionare, institutia publica de interes national, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Justitiei, cu sediul in Bucuresti, strada Maria Ghiculeasa nr. 47, sectorul 2. este organizata si functioneaza inca in baza Hotararii Guvernului nr. 1849/2004 privind organizarea, functionarea si atributiile ANP.

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), in frunte cu Marius VULPE, care in ultima perioada da dovada de o delicatete de abator, ar trebui sa acorde mai multa atentie promovarii unei imagini pozitive a institutiei ANP, inclusiv in relatia institutionala cu organizatiile sindicale, ca parteneri de dialog social. Daca respectul dintre noi era reciproc (in traducere libera: si din partea domnului M. Vulpe, nu numai din partea noastra), aduceam altfel la cunostinta directorului general al ANP ca, in prezent, organizarea si functionarea ANP se realizeaza in baza Hotararii de Guvern nr. 756/2016.

Inca o data ANP ne demonstreaza ca este o institutie depasita de dinamica societatii care-si aroga libertatea de a-i induce pe cetateni in eroare. Schimbarea de mentalitate este un proces de durată, iar istoria si stiintele exacte au demonstrat ca nu poti infaptui lucruri marete daca nu le-ai rezolvat pe cele minore, chiar daca-ti schiauna in ureche vreun gubav: “Le rezolvam pe toate, domnule director general!”

Advertisements