O produce cotidianul Evenimentul care titreaza parsiv cum ca un cetatean a ajuns „La puscarie pentru 3 lei”. Din articol insa aflam ca de fapt era multi-recidivist si c-a mai fost la mijloc o bataie si-o geaca furata. Nu-i mare lucru, d-aia si codul penal prevede pedespe mai mici, dar nici nu-i de trecut cu vederea. Altfel toti astia mai grei in ghioaga si-ar face shoping-ul de la ochelaristi firavi.

Dupa mai multe infractiuni comise, lui Radu Babaciu i s-a infundat de la furtul a 3 lei * de sarbatori el va sta in puscarie, dupa ce Curtea de Apel Iasi a respins contestatia sa cu privire la prelungirea arestului preventiv luata de judecatorii barladeni in dosarul in care este cercetat pentru talharie

La inceputul anului, Radu Babaciu a acostat un tanar de 28 de ani pe o strada din centrul municipiului Barlad si i-a cerut bani. Pentru ca a fost refuzat, l-a lovit, l-a imobilizat si i-a luat din buzunar 3 lei. Dar pentru ca era prea putin, i-a luat apoi si haina cu care era imbracat. Cateva luni mai tarziu, in martie, a patruns in curtea unui imobil din Barlad, de unde a sustras unelte folosite in constructii, iar mai apoi a patruns in incinta unei societati comerciale de unde a sustras produse alimentare, tevi metalice si o roaba.

A fost prins la inceputul lui mai. Judecatorii barladeni au aprobat cererea de arestare preventiva facuta de procurori. De atunci, Radu Babaciu a ramas in arest preventiv.
Zilele trecute magistratii Curtii de Apel Iasi au respins ca nefondat apelul formulat de Radu Babaciu impotriva deciziei de prelungire a masurii arestului preventiv luata de judecatorii barladeni in dosarul in care este cercetat pentru talharie calificata.

Individul, de 42 de ani, este recidivist, avand, in perioada 2009 – 2013, nu mai putin de 3 condamnari pentru furt, ultima dupa ce, in doar cateva zile a spart de doua ori atelierele si magazia scolii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Barlad, de unde, impreuna cu fratele sau mai mare, Ion, a furat mai multe scule electrice, menghine, inclusiv un aparat de sudura.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Anunțuri