N-ar strica daca s-ar intampla mai des. O tema de cercetare interesanta. O trecem pe lista cu “de citit in 2017”.

In prezenta sefei Directiei de Reintegrare Sociala din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioana Morar, comisarul-sef Gabriel Tica si-a lansat, vineri, la Penitenciarul Oradea cartea “Recidivism si excluziune sociala”, care prezinta relatia de interdependenta intre cele doua fenomene, aducand si elemente  care de noutate care ar putea fi folosite in conturarea unor strategii de diminuare a ratei de recidiva.

La manifestare au fost prezenti si comisarul-sef dr. Ioan Ilea, directorul unitatii de detentie, educatori, psihologi si asistenti sociali din Penitenciarul Oradea, precum si invitati din institutiile publice si organizatiile neguvernamentale care activeaza in domeniul reinsertiei sociale a persoanelor private de libertate.

Au fost prezentate doua recenzii, prima din perspectiva stiintifica, a lectorului univ. dr. Aurora Gavris de la Universitatea din Oradea, si a doua din perspectiva colaboratorului in domeniul reintegrarii, adica Miorita Sateanu, presedintele onorific al Uniunii Femeilor Bihor. Cei doi vorbitori au evidentiat respectarea exigentelor metodologice in cadrul cercetarii relatiei de interdependenta dintre conceptele de recidivism infractional si excluziune sociala in cazul persoanelor care au iesit din inchisoare.

In cuvantul ei, comisarul-sef Ioana Morar a vorbit despre necesitatea si importanta unor lucrari de acest gen care pot fundamenta viitoarele politici si actiuni de diminuare a ratei recidivei.

Sursa: bihoreanul.ro

Advertisements