Lansare de carte | Recidivism si excluziune sociala

Lansare de carte | Recidivism si excluziune sociala

N-ar strica daca s-ar intampla mai des. O tema de cercetare interesanta. O trecem pe lista cu „de citit in 2017”.

In prezenta sefei Directiei de Reintegrare Sociala din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioana Morar, comisarul-sef Gabriel Tica si-a lansat, vineri, la Penitenciarul Oradea cartea „Recidivism si excluziune sociala”, care prezinta relatia de interdependenta intre cele doua fenomene, aducand si elemente  care de noutate care ar putea fi folosite in conturarea unor strategii de diminuare a ratei de recidiva.

La manifestare au fost prezenti si comisarul-sef dr. Ioan Ilea, directorul unitatii de detentie, educatori, psihologi si asistenti sociali din Penitenciarul Oradea, precum si invitati din institutiile publice si organizatiile neguvernamentale care activeaza in domeniul reinsertiei sociale a persoanelor private de libertate.

Au fost prezentate doua recenzii, prima din perspectiva stiintifica, a lectorului univ. dr. Aurora Gavris de la Universitatea din Oradea, si a doua din perspectiva colaboratorului in domeniul reintegrarii, adica Miorita Sateanu, presedintele onorific al Uniunii Femeilor Bihor. Cei doi vorbitori au evidentiat respectarea exigentelor metodologice in cadrul cercetarii relatiei de interdependenta dintre conceptele de recidivism infractional si excluziune sociala in cazul persoanelor care au iesit din inchisoare.

In cuvantul ei, comisarul-sef Ioana Morar a vorbit despre necesitatea si importanta unor lucrari de acest gen care pot fundamenta viitoarele politici si actiuni de diminuare a ratei recidivei.

Sursa: bihoreanul.ro

Un comentariu

  1. Felicitări domnului Dumitrașcu pentru articol, felicitări domnului Țica pentru implicare!

    Poate că dacă am avea mai multe astfel de exemple, sistemul penitenciar românesc s-ar îndrepta spre o direcție mai bună.

    Poate că ia și A.N.P. decizia de a mai schimba din elefanții sistemului, oameni învechiți, care trag mai mult înapoi decât înainte. Oare este normal ca într-un penitenciar care se vrea de top, să nu ai timp de vreo 5-6 ani un șef la Serviciul Reintegrare socială ( asistență + educație )? Oare nu este nimeni competent în tot penitenciarul pentru a gestiona cu succes această activitate? Sau managementul resurselor umane este dazastruos?

    Poate în anul 2017 vom afla răspuns și la această întrebare, alături de multe altele, care se reportează din anul care tocmai se încheie.

    La mulți ani, stimați colegi!

Comentariile sunt închise.