Un articol de Libertatea, dar nu e chiar genul de stire inventata. Puscariasii cu bani primesc cadouri de acasa. Detinutii saraci, dar cuminti primesc cozonac si sarmalute de Craciun.

Craciunul in puscarie. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, persoanele aflate in detentie au parte de un meniu festiv care contine portii duble fata de cele obisnuite, dar si sarmalute, cozonaci sau gogosi. Detinutii cu VIP sau cei cu rude care-i viziteaza pot sa primeasca de Craciun inca un pachet, de maximum 10 kilograme, asta pe langa cel din luna decembrie la care aveau dreptul.

Din meniurile festive de Craciun si Anul Nou de dupa gratii se vor regasi, conform conducerilor penitenciarelor: ciorba de porc sau de vita, friptura la gratar, sarmalute, gogosi si cozonac.

Cu toate acestea, reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor ne-au transmis ca detinutii nu vor avea parte de o masa festiva la comun pentru simplul motiv ca salile de cantina au fost desfiintate in puscariile autohtone. Motivul: gardienii nu reuseau sa tina sub control grupuri mari de condamnati. Astfel, meniul de sarbatoare va fi dat in celule, ca de obicei.

In plus, pentru a intari atmosfera de sarbatoare pentru cei care nu au fost cuminti in fata legii, in unele inchisori sunt brazi pe holurile si in salilele comune. Totodata, se va desfasura si un program de colinde.

Printre VIP care vor avea parte de un pic de aer de sarbatoare de Craciun se afla si Dan Voiculescu. El este incarcerat la Penitenciarul Rahova, dupa ce in 8 august 2014 a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De fapt, inchisoarea de la Rahova este plina de detinuti vedeta. Aici se mai afla: fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, care a primit sapte ani de inchisoare, dar si multi interlopi, cum ar fi Alexandru Geamanu.

Un alt detinut VIP care va petrece sarbatorile de iarna dupa gratii este Sorin Ovidiu Vantu. Victor Becali, fostul impresar al fotbalistilor, il va astepta si el de dupa gratii pe Mosul cu eliberarea conditionata pentru care a facut cerere.

Borcea nu face Craciunul in temnita

Afaceristul a reusit sa fenteze celula de Craciun. Cristi Borcea va sta la par de Craciun. Conform apropiatilor sai, fostul actionar de la Dinamo se afla internat la Spitalul Floreasca din Capitala. El a fost internat a sfarsitul lunii decembrie de la Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, la Penitenciarul Jilva, situat in Ilfov, la marginea Capitalei. Aici, afaceristul ar trebui sa beneficieze de un regim la fel de draconic ca cel din puscarie. Altfel spus, ar trebui sa fie sub paza si cu exceptia doctorilor si a asistentelor, alte persoane nu ar avea dreptul sa-l viziteze.

Sursa: Libertatea

Advertisements