Initiativa inedita la Penitenciarul Deva. Sindicatele personalului, conducerea unitatii si un numar de 71 de detinuti au cumparat cadouri pentru copii nevoiasi. Deplasarea mos-craciunilor si  distribuirea cadourilor s-a facut, evident, in conditii de siguranta. Frumos!

Sarbatorile crestine de iarna reprezinta o perioada de mare incarcatura afectiva pentru fiecare dintre noi, Craciunul fiind o sarbatoare a bucuriei si veseliei, marcata prin emotia nasterii Domnului Iisus Hristos. In aceasta perioada reinvatam sa daruim, sa nu-i uitam pe cei saraci, pe cei fara adapost, pe cei bolnavi, pe cei din inchisoare, pe batranii din azile, pe copiii din orfelinate si pe toti cei care sufera.

In acest context, Penitenciarul Deva in colaborare cu Sindicatul Independent Vulturul si Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare, organizeaza in perioada sfintelor sarbatori de iarna o serie de evenimente in care vor fi incluse si persoane private de libertate aflate in custodia unitatii. Organizarea acestor activitati, precum si cele care se vor desfasura pana la finele sarbatorilor de iarna, au ca scop aducerea sentimentului de bucurie si a atmosferei calde pe care le creeaza colindele si traditiile de sarbatori in randul persoanelor private de libertate.

Cu aceasta ocazie, pentru a aduce o bucurie in suflet copiilor si adultilor institutionalizati precum si unor persoane aflate in dificultate, 79 persoane private de libertate au cumparat 61 de cadouri pe care le vor oferi in data de 21.12.2016 asistatilor din Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Hunedoara, Centrul de Ingrijire si Asistenta Bretea Streiului si unor persoane nevoiase din comunitate

Din partea institutiei penitenciare, lucratorii de penitenciar au contribuit cu sume de bani pentru achizitionarea de lapte praf, obiecte de igiena personala si fructe ce vor fi oferite copiilor institutionalizati la Centrul Specializat pentru Copiii cu Dizabilitati Hunedoara.

La sediul institutiei, cu sprijinul Asociatiei Umanitare Betel Hunedoara vor fi oferite cadouri micutilor vizitatori care isi vor vizita parintii in perioada Craciunului si Anului Nou.
Prin gesturile lor, cadrele si persoanele private de libertate din Penitenciarul Deva isi exprima solidaritatea fata de cei aflati in dificultate si militeaza pentru o societate in care, altruismul, spiritul civic si generozitatea sa constituie valori fundamentale.

Sursa: Comunicat de presa

Advertisements