Experienta Pruna a demonstrat ca aventuri cu habarnisti n-ajuta la justitie. Calitatea de graitoare a doamnei pare sa nu fie suficienta.

penitenciare-info_468x60

Justitia nu-si mai permite sa piarda timp, asteptand ca un ministru sa se rodeze in functie, declara la RFI judecatorul Horatius Dumbrava. El spune ca viitorul ministru al Justitiei trebuie sa sustina si chiar sa intareasca lupta impotriva coruptiei.

Ce profil ar trebui sa aiba viitorul ministru al Justitiei? Horatius Dumbrava crede ca trebuie sa fie “un bun cunoscator al sistemului de justitie. Justitia nu-si mai permite sa mai piarda timp, asteptand ca un ministru sa se rodeze in functie.

In al doilea rand, astept si cred ca toata societatea romaneasca asteapta ca viitorul ministru, indiferent din ce zona politica vine, sa sustina in continuare si sa intareasca chiar lupta impotriva coruptiei, pentru ca e totusi un subiect nu numai laudat la Comisia Europeana, dar Romania a facut progrese imense, inclusiv economic si social, datorita acestor performante.

In al treilea rand, as vedea continuarea Strategiei Nationale Anticoruptie pe toate palierele, inclusiv in ce priveste eficientizarea activitatii instantelor si aici trebuie spus ca proiectele de modificare a legilor justitiei, care au fost finalizate de actualul ministru, doamna Raluca Pruna, ar trebui duse in Parlament, mai ales ca acolo sunt modificari extrem de importante in aceasta zona a eficientizarii activitatii instantelor, inclusiv in ce priveste eficientizarea activitatii Inspectiei Judiciare”.

In opinia judecatorului, “Romania nu se mai poate intoarce, chiar daca spun unii si altii, formatori de opinie, ca Romania se poate intoarce, am ajuns la un nivel de la care nu ne mai putem intoarce inapoi, nu avem voie sa facem lucrul asta. De aceea, sunt convins ca ministrul Justitiei va sustine lupta impotriva coruptiei, asa cum a continuat pana acum si poate si la un nivel superior, prin discutiile pe care le va avea cu responsabilii din sistem, in primul rand Ministerul Public.

E un moment fast, pentru ca iata, vine un ministru nou, vine un CSM nou, un CSM care din punctul meu de vedere, membrii alesi sunt membri rationali, cu background managerial in spate, deci se poate lucra si avem un presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie nou, cu o voce clara, limpede si percutanta. Deci poate fi un moment fast, ar fi pacat ca Romania sa-l rateze”.

Sursa: RFI

Advertisements