Potrivit site-ului Adevarul colegul de celula al tanarului din Craiova, acuzat ca pregatea un act de terorism, a cerut sa fie mutat pe motiv ca Boicea se roaga noaptea si vrea sa il converteasca. Ptiu drace! Sa vezi napasta! Bine ca n-a fugit nimeni cand behaia becalul din Scripturi. Cata prostie denumita ‘jurnalism’!

Colegul de celula al tanarului din Craiova acuzat ca pregatea un act de terorism a cerut sa fie mutat pe motiv ca Luigi Boicea se roaga de doua ori pe noapte cu voce tare, incerca sa il converteasca la Islamism si ii vorbeste permanent de metode “de suprimare a dusmanilor islamului”, au declarat marti, pentru News.ro, surse judiciare.

Barbatul care din 8 decembrie sta in aceeasi celula din Arestul Politiei Capitalei cu Constantin Luigi Boicea este arestat preventiv pentru camatarie. Acesta a solicitat recent sa fie mutat in alta celula, din cauza “ritualului” tanarului din Craiova, care se roaga de doua ori pe noapte cu voce tare.

Colegul lui Boicea spune ca acesta incearca sa il converteasca la islamism si ii povesteste neincetat despre “metode de suprimare a dusmanilor islamului”, au precizat sursele citate In 9 decembrie, Constantin Luigi Boicea, tanarul de 18 ani din Craiova acuzat de DIICOT ca se pregatea sa comita un act de terorism, a fost arestat pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia a fost contestata de Luigi Boicea la instanta suprema, care nu a stabilit inca termenul la care cererea acestuia de eliberare din arest va fi analizata. Luigi Boicea este in Arestul Politiei Capitalei din 8 decembrie, cand a fost retinut de procurorii DIICOT, pentru ca a incalcat conditiile controlului judiciar si ar fi participat la activitatile de instruire desfasurate online de organizatia terorista Stat Islamic.

Anchetatorii il acuza pe Boicea de pregatire in vederea folosirii armelor de foc si dispozitivelor explozive in scopul comiterii unui act de terorism, dupa ce acesta a incalcat conditiile controlului judiciar, care ii interziceau sa foloseasca internetul. “Incepand cu data de 9 decembrie 2015, avandu-se in vedere starea de minorat a inculpatului Boicea Luigi Constantin de la acea data, fata de acesta s-a dispus si ulterior prelungit pana in prezent masura preventiva a controlului judiciar, masura pe parcursul careia inculpatului i s-a interzis sa acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice avand conexiunea de date active”, potrivit procurorilor DIICOT.

Anchetatorii sustin ca, din 2015, Luigi Boicea a promovat in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista, prin postarea in mediul online, “prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio si video reprezentand actiuni armate violente si de propaganda ale gruparii teroriste Daesh/Statul Islamic (decapitari individuale si colective, incendieri de persoane, executii prin impuscare, mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste, mesaje de propaganda a Statului Islamic, promovarea «Sharia»), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o”.

Potrivit procurorilor, Boicea, pe intreaga perioada a controlului judiciar, a incalcat in mod sistematic obligatia instituita in sarcina sa, inclusiv dupa data de 24 septembrie 2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti apartinand organizatiei teroriste Stat Islamic si a incercat sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai respectivei organizatii teroriste in satisfacerea dorintei manifeste de a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism.

Procurororii spun ca au date ca, din 2015 si pana in prezent, tanarul a participat la activitatile de instruire si pregatire desfasurate online de organizatia terorista Stat Islamic pe site-uri de profil. In 6 decembrie 2016, procurorii DIICOT au dispus extinderea cercetarilor, inceperea si continuarea urmaririi penale fata de Luigi Boicea sub aspectul savarsirii infractiunii de participare la instruirea sau pregatirea in vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munitiilor, explozivilor, in scopul comiterii unui act de terorism.

Rudele tanarului au povestit ca acesta a renuntat in 2013 la religia crestin-ortodoxa pentru a trece la cea musulmana. ”Dupa convertirea la islamism, tanarul si-a schimbat stilul de viata, izolandu-se de societate si familie, identificandu-se cu Statul Islamic si vorbind permanent in numele acestuia. A inceput sa poarte in public tinuta specifica musulmanilor si sa se afiseze pe retelele de socializare cu insemnele Statului Islamic”, potrivit Politiei Romane. Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destramata, tatal sau fiind eliberat in 2015 din penitenciar. Mama sa este angajata a Regiei Autonome de Transport Craiova.

Sursa: Adevarul

Anunțuri