Pruna zice c-a mintit metaforic la CEDO, fiind vinovata doar de faptul ca stapaneste bine limba romana. Nici n-ar mai conta avand in vedere ca mandatul sfertocratei s-a sfarsit. Uimeste insa tupeul personajului.

“Incadrez la eroare faptul ca stapanesc destul de bine limba romana si ca imi permit sa folosesc uneori metaforic cuvintele, deci pentru asta pledez vinovata. Modul in care am comunicat atunci probabil nu a fost cel mai fericit, dar realitatea ramane aceeasi. Realitatea este ca noi, in aceasta tara, nu avem programari multianuale, noi avem bugete anuale si ca atunci cand avansam cifra pentru strategii, pentru planuri, pentru cazuri (…) privind reformarea sistemului judiciar avansam niste cifre care nu sunt reflectate in realitate in bugete. Nu au cum sa fie pentru ca noi nu avem bugete multianuale, dar sigur ca mi-as fi dorit sa nu se faca atat de multe valuri si atat de multe discutii la ceea ce am afirmat eu”, a spus Pruna, la minister.

Ea a explicat ca s-a prezentat la CEDO cu un memorandum care a trecut prin Guvern.
“Cred ca relatia pe care eu am avut-o cu CEDO si modul in care eu, ca ministru, am inteles sa gestionez aceasta relatie, mergand acolo cu un mandat foarte clar pe baza unui memorandum care a trecut prin Guvern si promitand acolo exact ceea ce putem face si nimic mai mult, arata in fond si, de altfel, nici nu avem inca o decizie pilot — arata ca modul in care am lucrat cu CEDO nu a fost atat de rau”, a precizat Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, afirma, in luna octombrie, in cadrul unei sedinte a plenului CSM, ca ar fi mintit la CEDO spunand ca a fost asigurat un buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare, acestea fiind doar ”bune intentii”, pentru ca in realitate in buget nu ar fi fost bani.

Sursa: Romania TV

Advertisements