Din motive pe care mi-e greu sa deslusesc, cineva a facut un recensamant al parlamentarilor care au “probleme cu legea”, in majoritatea cazurilor fiind vorba de urmarire penala. Idea fiind ca romanii voteaza prost, cumva in aceeasi linie cu aia care-i certau post alegeri din pozitia de constiinte minoritare dar semete care, intamplator sau nu, n-aveau nimic impotriva cu solutii gen “sa vie tehnocratii”.

penitenciare-info_468x60

Sigur, bine-ar fi sa nu fi fost pe liste asemenea personaje. Dar candidaturile le-au fost validate de catre Biroul Electoral deci discutia e inchisa. Sunt vinovati alegatorii ca asta au primit? Nu. Indivizii cu probleme penale sunt impartiti altfel decat proportional pe la partide? N-as putea spune. Miroase doar a dezinformare de prost gust. D-aia care-i scoate pe tefelei in strada si ne aduce guverne de asa-zisi tehnocrati.

Altfel, sigur. Vor fi politicieni condamnati, iar penitenciarele ii vor primi la fel ca pe ceilalti. Asta nu inseamna ca romanii aleg prost. Aleg tot romani, uneori ca sa aiba pe cine injura la vreo doua saptamani.

Advertisements