Romanii au boala asta a tatucului si-a salvatorului de unde si periodic indragosteala asta de cate un zero caruia o vreme ii iarta orice. Cu Ciolos si sfertocratii indragosteala n-a durat decat un an. Sigur, i-au mai ramas tefeleii credinciosi, momentan ocupati sa certe votul majoritar, dar – gata – s-a terminat cu inchipuitii. Mai jos un editorial Romania Libera in acelasi ton.

penitenciare-info_468x60

Ma numar printre putinii indivizi care NU au crezut intr-un mesianic premier pe numele sau Dacian Ciolos, alintat de apropiati cu diminutivul de cuisiner, Julien. Si asta chiar de la anuntarea sa ca sef al guvernului de catre Rares Bogdan si confirmat mai apoi de seful Cotrocenilor, Klaus Iohannis.

Nu am crezut in el si-n guvernul incropit de acesta pentru ca atat profilul cat si pedigriul dumisale nu mi-au inspirat incredere. Prima promisiune pe care a facut-o PNL-ului a fost aceea ca va adopta o ordonanta de urgenta prin care sa se stipuleze ca primarii vor fi alesi in doua tururi de scrutin. Adica sa repare o nedreptate facuta de Victor Ponta. Insa la sfatul insidiosului Dancu, Dacian i-a lasat pe liberali mofluji, stergandu-si frugal din memorie promisiunea facuta. Si asta la numai doua-trei saptamani de la juramantul facut cu mana pe poseta doamnei Alinuta.

Dar Dacian venea in tara noastra prafuita taman de la orbitorul guvern al UE, unde fusese chiar comisar european pentru Agricultura. Cum n-a mai prins un alt mandat, nemaifiind sustinut de popularii europeni, vicleanul Julien se iteste in biroul jupanului Juncker si-i transmite franc in fata: ”Nu e nici o problema, domnule presedinte, acum voi avea sprijinul socialistilor pentru un alt mandat!” La auzul acestor vorbe, gentilomul Jean-Claude de Luxemburg a ramas –  vorba lui Tutea – perplex. Dupa episodul in cestiune, domnul Jean-Claude ni-l livreaza nou-nout pe un premier suta la suta tehnocrat.

Urcandu-se pe scaunul de la Palatul Victoria, tehnocratul Julien gaseste de cuviinta sa raspunda invitatiei doamnei Merkel si face o vizita de stat oficiala in ianuarie 2016. Nimic deosebit pana aici. Numai ca ajuns la Berlin, chiar de Sf. Ion, lui Julien i se pune la avion covorul rosu, apare si fanfara care este doar de decor. Deoarece NU intoneaza imnurile celor doua state, cum cere protocolul. Iar omologul sau, adica doamna cancelar Angela Merkel, uita sa apara la ceremonie. Cum cere protocolul oficial in asemenea situatii.

Un comunicat oficial emis ulterior de biroul de comunicare al Cancelariei Germaniei lamureste situatia: ”Imnurile celor doua state nu au putut fi intonate pentru ca temperatura in Berlin era scazuta, iar suflatorilor le-ar fi inghetat buzele pe mustiucele instrumentelor!” Despre absenta doamnei cancelar de la ceremonie, tacere totala.

L-a primit totusi si doamna Angela la sediul guvernului, l-a asezat la masa, i-a pus in fata un contract de 200 milioane de euro pentru tunuri Krupp, dupa care a chemat masina sa-l conduca retur. Fara ai pasa distinsei doamne de faptul ca Julien nici nu-si bause cafeaua si nici nu-si terminase biscuitul.

In recenta campanie electorala, insa, Julienul nostru de Bruxxelles si-a dat masura faptelor sale printr-o prestatie ce a rivalizat pe alocuri cu gag-urile din filmele cu Stan si Bran. Mai intai si-a expus o platforma cu 100 de puncte tematice care exprimau sublim in 7 cuvinte gandurile unui Hagi al politicii tehnocrate: ”Sa fie bine, sa nu fie rau!”

Degeaba l-a rugat si prezidentul Klaus, dar si nea Vasile Blaga, ca sa nu mai vorbim de implorarile Alinutei, ca ar fi bine ca dansul sa candideze pe listele partidului Bratienilor. Dansul nu si nu! Vorba lui CTP: ”Domnul Ciolos este o virgina care face de toate in afara de amor normal!” Distinsul comentator se referea numai si numai la prestatia lui Julien in politica.

Spre finalul campaniei, vrand sa faca o figura frumoasa si sa arate cine este dansul si ce ar vrea, a coborat in mocirla de la Antene, fata in fata cu un raspopit nemilos pe nume Gadea. Dupa primele 50 de zmetii luate in freza de la cerberul din mocirla, Julien al nostru arata de parca il lovise armasarul cu copita proaspat potcovita. Avea o privire asa de gingasa de te mirai de ce nu face muuu….

Mai apoi apare o stire in presa ca Julien a angajat la Guvern o grupare de postaci platiti regeste cu cate 2000-3000 de euro pe luna pentru a da o imagine idilica cabinetului sau. Seful grupului de postaci s-a devoalat singur pe Facebook ca fiind un anume Alin Radu Gurbet, pe numele sau real Ionut Flegmon, condamnat  in 2004 la 2 ani si 4 luni de inchisoare pentru furtul unor telefoane mobile si a unor ghiuluri de aur. Pai cu asemenea postaci cum sa nu ai succesuri?!

Primesti cadou doua partide, unul de 33% (PDL) si unul de 19% (PNL), ambele intr-unul singur, le mani cu vigoare in campanie si le aduci la mal la sub 20%.

Daciane maica, tu n-ai nici o vina, tu ai cerut. Daca ti s-a dat ce sa-i faci, ai luat. Fie-ti numele laudat! Si sa mai stii ceva, viata e intotdeauna nedreapta, mai ales cu tehnocratii de top. Asa este : ”Baietii buni n-are noroc!”

Sursa: Romania Libera

Advertisements