Intrebare: Domnule director al Scolii de agenti de la Targu-Ocna, Vasile SCUTARU cum ati reactiona daca sanatatea copilului dumneavoastra ar fi tratata doar cu sfaturi si indiferenta la Targu-Ocna? 

penitenciare-info_468x60

Conducerea Scolii de agenti de penitenciare de la Targu-Ocna este incapabila sa asigure asistenta medicala elevilor care se imbolnavesc din cauza conditiilor improprii in care sunt cazati. Intr-un articol recent am spus ca la Scoala de agenti de la Targu-Ocna, in zilele de iarna caldura se asigura cu portia in intervalul orar 22:00 – 00:00 si 05:00 – 06:00.

Din cauza aceasta multi elevi se imbolnavesc foarte grav in perioada de scolarizare. Centrala termica este in fiecare an defecta din cauza “unei piese”. Aceasta este justificarea data elevilor pentru frigul din camere care le intra pana in maduva oaselor.

Neglijenta si uneori reaua intentie a factorului decizional de la Scoala de agenti de la Targu-Ocna creeaza victime. Tragedia apare atunci cand victimele sunt copiii (elevii) neajutorati, pe care Vasile SCUTARU si ceilalti angajati cu functii de conducere ii confunda cu detinutii. Am fost intrebat de diferiti colegi ca “de ce ma bag pentru elevii de la Scoala de agenti de la Targu-Ocna”.

Intervin pentru elevii din Scoala de agenti de la Targu-Ocna pentru ca n-am renuntat la principii, iar marturisiri de genul celei pe care o voi prezenta in prezentul articol ma duce cu gandul la faptul ca in aceasta institutie de invatamant umanitatea este “consemnata” sa nu treaca de portile acesteia, in interior:

In promotia 2013-2014 (posibil si in promotiile ulterioare), la sfarsitul toamnei, la Scoala de agenti de la Targu-Ocna incepuse sa se lase frigul, iar caldura in calorifere si apa calda parca nu-si mai faceau aparitia. Elevii au inceput unul cate unul sa se imbolnaveasca, deoarece erau obligati sa se spele cu apa rece.

Fierbatoarele electrice in acea perioada de rationalizare au devenit salvarea ocazionala a elevilor. Folosirea fierbatoarelor pentru incalzirea apei reprezenta un risc pe care putini si-l asumau, deoarece puteai fi “consemnat” daca ardeai sigurantele fuzibile de la camerele de cazare. Instinctul te facea sa risti, chiar daca agentii indrumatori iti faceau controale (perchezitii) in camere pentru a descoperi fierbatoarele buclucase.  

In conditiile descrie anterior, elevul A.F. s-a imbolnavit foarte grav (febra puternica, frisoane etc). A mers la cabinetul medical al Scoalii de agenti de penitenciare de la Targu-Ocna, dar acolo i s-au oferit doar doua pastile si un sfat: “Du-te si cumpara-ti medicamente de la farmacie!”

Dimineata, la ora 06:30, la inviorare, elevul A.F. a mers si i-a raportat agentului indrumator despre starea sa de sanatate, insa agentul indrumator l-a tratat cu indiferenta neluand nicio masura, ba mai mult nici nu l-a lasat sa mearga la farmacie sa-si cumpere medicamente, ci i-a sugerat sa stea in camera de cazare rece, neincalzita din Pavilionul B. In aceste conditii, starea elevul A.F. s-a agravat, a zacut la pat cateva zile, fara sa-l consulte vreun medic, fiind tratat de colegi cu medicamentele pe care le avea fiecare de pe acasa.  

A.F. a fost un elev (copil) simplu, fara posibilitati materiale, dar de o cumintenie si o onestitate de invidiat. 

Acesta este doar un caz printre multele care s-au petrecut la Scoala de agenti de la Targu-Ocna, pe care unii o considera institutie de fabricat barbati in stil cazon, o “scoala militara” in care compasiunea l-a abandonat pe Vasile SCUTARU si pe multi ignoranti ca el. Scoala de agenti de la Targu-Ocna ar trebui sa suporte o schimbare de mentalitate pentru a putea da societatii romanesti functionari publici cu statut special neabuzati si cu frustrarea ca odata au fost tratati precum detinutii.

Advertisements