Scoala de penitenciare: un caz tipic de rezistenta la schimbare?

Scoala de penitenciare: un caz tipic de rezistenta la schimbare?

Greu in era informatiei sa mai tii ceva ascuns sub pres, chiar si la Scoala de Agenti de Penitenciare. Articolul „Umilinta elevilor de la SNPAP Targu-Ocna – Gulagul agentilor de penitenciare a strans pana la ora asta 8.142 de vizualizari si vreo 65 de comentarii pe site. Pe Facebook 37.469 de vizualizari, 116 distribuiri si vreo 28 de comentarii pe Facebook.

penitenciare-info_468x60

Pro si contra, asa cum era de asteptat. Nu e prima data cand starea de fapt rezista schimbarii. Important e ca sunt destui curajosi. De vazut si care va fi in continuare reactia conducerii unitatii: cazona (de militian) sau civila (de bun simt)? Pana acum n-am vazut-o p-aia civila. Inca mai astept.

PS. Personal am in minte cativa colegi de acolo care se straduie sa schimbe cate ceva, si recunosc ca datorita lor tind sa fiu rezervat in lipsa unor concluzii ale unui control oficial facut de catre ANP. Nu dau nume, n-as vrea sa-i vad pe vreo lista neagra. Dar, nici nu cred ca cei care au lucruri de reclamat trebuie redusi la tacere.

9 comentarii

 1. Pacat este ca,avem colegi/e,care sustin SNPAP-u…si mai pacat este,ca fac asta doar pt a-i lingusii pe profesori!!! :))) cam astia sunt oamenii din ziua de azi…vorba alora de la Parazitii!!!

 2. Sunt multi care au fost afectati dar si-au vazut interesul-sacii in caruta si nu mai au motiv sa ia atitudine.Acolo trebuie schimbate mentalitati sau indepartate acei oameni rupti de civilizatie si de bunul simt.Lazarescu Pensionarul intr-adevar era afectat rau de fostul sistem.Iftime e baiat bun dar instruit prost de cei de pe langa el.D-l Vasile Scutaru un om de-o inalta diplomatie,inteligent,intelegator.Greseala lui e ca-i tine pe catelusii astia dresati pe langa el.Profesorul Silochi un om care nu accepta alta parere,de-o aroganta obraznica,un mincinos,rupt de realitate,lipsit de obiectivitate.Multumiri din suflet:domnilor Munteanu,Nichita,Sova,Atodiresei,parintelui Florin si doamnelor Danila,Munteanu,Braila,

 3. o alta speta e ca eu eram din apropiererea orasului tg-ocna si eram decazarmat si aveam sectorul la magazinul unitatii si trebuia sa fac curat dupa toti elevii care isi aruncau chistoacele si scapau cafeaua desi eu stateam in unitate de la 6.45 la 15:30 si apoi venea indrumatorul CHASCEC si-mi zicea ca nu ai facut bine curat, sa mai insist poate ma consemneaza si radea ironic la mine.Poi cum vreti profesionalism ca acest zis „indrumator” CHASCEC era sudor si noroc ca avea liceul si l-a facut AGENT! RUSINE! IN SCOALA AIA DOAR PROFESORII SUNT OAMENI PROFESIONOSTI ,restul JIGNITORI!

 4. Fac parte din promoția 2013. Din cele constatate de mine va pot spune ca într-adevăr lucrurile s-au înrăutățit din decembrie 2012,după plecarea d-lui Sorin Dartu. Un adevărat profesionist,cam aspru,dar foarte corect în ceea ce privea situația elevilor. Urmașul dansului,un anume Lazarescu,slab ca profesor și dezastru ca director adjunct,ușor influențabil de către agenții îndrumători,care de fapt conduceau școală din umbra,pentru ca el nu stia ce are de făcut. Nu de puține ori,în careul de la prânz, ne-am revoltat și am solicitat prezenta d.lui Scutaru.

 5. C-am subtire…nu?..doar 65 comentarii…si nu toate nefavorabile. Tinand cont cati elevi au trecut prin Scoala, incepind cu anul 1997, ma asteptam la altceva, pe fondul „atrocitatilor” care au loc acolo an de an. Sau poate nu e chiar asa??!!😉

  1. Subtire – nesubtire, se pare ca sunt probleme. Ca unii nu vor sa stie de dansele si prefera sa-i faca sa taca pe cei care le reclama e alta discutie. Dar, pentru ca sunteti amator de comparatii, aflati ca au fost mult mai putine comentarii la un singur articol pe vremea cand protestam pentru recuperarea unor drepturi salariale si era implicat tot sistemul.

   Asadar, pentru niste probleme despre care unii spun ca nu exista, 56 de comentarii pe site si vreo 28 pe Facebook demonstreaza un interes destul de mare: pentru unii sa le spuna, pentru altii sa le bagatelizeze ori sa le ascunda. Altfel, aflati ca in limba romana „Cam subtire…” e corect. „C-am subtire…”, e gresit. Insinuari mioape poate oricine. Mai greu cu ortografia.

   PS. Numarul conteaza mai putin. Daca va asteptati la altceva spuneti si asa facem. Daca ajuta desigur. Sau, implicati-va daca va pricepeti mai bine.

   1. Domnule Dumitrascu,comentarii asa de multe s au strâns de la fostii(Promotia 2014 si 2015)si actualii elevi..pe vremea cand eram elev chestiile astea „salariale” erau o necunoscuta totala pentru mine cat si pentru ceilalti 220 de colegi…acum am intrat la lucru …usor usor le vom prinde intelesul ,pe care si asa nu multa lumea ni l explica prin puscarie…nu puteam si nu putem comenta niste notiuni pe care nu le intelegeam sau nu le intelegem.Cu timpul o sa ne implicam mult mai amplu..cat si cum putem noi…Generatia Facebook.

Comentariile sunt închise.