Ministerul Justitiei ne informeaza ca a facut un parteneriat de colaborare cu Asociatia Code for Romania (de fapt o firma). In esenta, Asociatia dezvolta solutii informatice, iar Ministerul Justitiei se bucura de sprijin. Adica, IT-isti de top lucreaza pe gratis, in loc sa primeasca cateva zeci de mii de euro. Adevarati patrioti!

penitenciare-info_468x60

Minunat, la prima vedere. Chiar din categoria prea frumos ca sa fie adevarat. Intrebarea ar fi cine plateste? D-aia si zic ca-i dubios. Asociatia asta a fost infiintata prin iunie 2016, cam pe cand anunta si Guvernul c-a fost lovit de asa un noroc de IT-isti care vor sa lucreze din dragoste de patrie.

Da’ chiar intr-atat sa fie IT-istii astia de top de darnici cu timpul si talentul propriu?!

Ministerul Justitiei declara ca nu plateste nimic, deci nu-i problema cu procedura de achizitii. Totusi, cine plateste?! Ma gandesc ca nu supravietuiesc doar din donatii si din interes pentru binele public IT-istii astia. Se imbraca, mananca, poate au familie. Nu mai spun ca trebuie sa-si cumpere cu ceva computerele alea de hipsteri digitali.

In context, intamplarea face ca proiectele pe care le-a dezvoltat firma asta cu nume de Asociatia care lucreaza pe gratis si voluntar sunt exect din sfera asta care-ar ajuta sfertocrati de frunte sa influenteze online tefeleii. Si, tot intamplarea face ca o parte dintre cei din Asociatie, mai sunt si pe la alte asociatii finantate din surse nu trebuie noi sa stim de care.

Dar, sigur, asa sunt eu mai banuitor. Explorati putin. Fie veti fi impresionati de atata daruire. Fie va veti intreba cine si de ce ii plateste. Mai ales ca miza controlului informatizarii nu e de ici de colo. Zic si eu, vedem ce mai descoperim in timp. Si zic acum pentru ca avem talentul de a ne trezi prea tarziu de teama sa nu ni se spuna ca suntem prea banuitori.

PS1. Din donatii, de exmplu prin Patreon, vad ca au starns fabuloasa suma de $60/luna. Sa tot faci la proiecte din banii astia cu o echipa de cativa zeci de programatori!?

PS2. Doamna Asociatia, daca se poate, as mai vrea sa folosesc site-ul asta o vreme. Nu va suparati. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce s-ar intampla daca v-ati pune cu totii mintea aia care lucreaza pe gratis cu penitenciare.info.

Advertisements