Pruna a noastra, asta de-i zicem noi minicinoasa si incompetenta, participa la JAI (Consiliului Justitie și Afaceri Interne) si se pronunta pentru un Parchet European. Abia acum vedem ce pierdem! Daca n-ar fi pierdut un an tinandu-se de brasoave, poate rezolva micuta si cu justitia romaneasca.

Servicii penitenciare.info

“Trebuie sa fim ambitiosi si sa contribuim la instituirea unui Parchet European eficient, intr-un orizont temporal predictibil. Instituirea acestui Parchet va demonstra determinarea noastra de a contribui la consolidarea activitatii de recuperare a prejudiciilor aduse bugetului Uniunii Europene. Demersul nostru va duce la cresterea increderii cetatenilor statelor membre in constructia europeana”, a declarat Raluca Pruna, potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei.

Conform aceleiasi surse, agenda reuniunii Consiliului JAI a inclus directiva privind protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene prin intermediul dreptului penal, instituirea Parchetului European, directiva privind contractele de furnizare a continutului digital si justitia penala in spatiul cibernetic.

Discutiile dintre ministrii de Justitie au vizat si proiectul de regulament privind Parchetul European.

“Textul prezentat de Presedintia slovaca a fost sustinut de majoritatea ministrilor Justitiei, dar sunt necesare discutii suplimentare pentru finalizarea dosarului. (…) Cu privire la competenta materiala a Parchetului European, ministrii participanti au decis ca acesta sa instrumenteze si dosare de frauda la TVA, in care vor fi implicate mai mult de doua state membre si s-a produs un prejudiciu de mai mult de 10.000 de euro”, se mai arata in comunicatul Ministerului Justitiei.

Consiliul JAI desfasurat joi la Bruxelles a fost ultimul organizat de Presedintia slovaca, din ianuarie 2017 presedintia rotativa a Consiliului UE urmand sa fie preluata de Malta.

Sursa: Agerpres

Advertisements