Conform unui comunicat de presa al Parchetului un agent de penitenciare si doi detinuti au fost trimisi in judecata pentru introducerea de telefoane mobile in Penitenciarul Spital Targu Ocna. Si, pentru ca n-a fost gratis, dare si luare de mita.

penitenciare-info_468x60

La data de 29.11.2016, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau a dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

P.C.A., agent de penitenciar, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool, in forma continuata (2 acte materiale).

D.S.A. – detinut in penitenciar, cu antecedente penale, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si de instigare la introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor si alcool, in forma continuata (2 acte materiale).

C.G., aflat in prezent in penitenciar, cu antecedente penale, pentru complicitate la infractiunile de dare de mita si luare de mita.

In fapt, in perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, P.C.A., agent de penitenciar, la instigarea lui D.S.A., a introdus in Penitenciarul Spital Tg. Ocna doua telefoane mobile cu acumulatoarele si incarcatoarele aferente si a acceptat promisiunea oferirii de foloase materiale, cu titlu de mita, de la acesta. Ulterior, agentul a primit de la D.S.A., prin intermediul persoanei detinute C.G., suma de 400 de euro, in doua transe.

Ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bacau au fost delegati de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau pentru efectuarea de acte procedurale in cauza.

Sursa: observator.ro

Advertisements