Negrul e alb, iar Ciolos inca mai explica de ce n-a mintit Pruna
Negrul e alb, iar Ciolos inca mai explica de ce n-a mintit Pruna

Care Pruna a recunoscut singura cu propria vorbitoare c-a mintit. N-a descoperit-o nimeni. N-a fost nicio ancheta care s-o prinda pe mincionasa. Singura a recunoscut, dupa care tac-su Ciolos s-a tot straduit s-o scoata. Ba ca-i laie ba ca-i balaie. Boli de sfertocrat. Cand nu poate minte.

Servicii penitenciare.info

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, marti seara, ca ministrul Justitiei, Raluca Pruna, nu a mintit la CEDO atunci cand a spus ca a fost asigurat un buget a cate 150 de milioane de euro pentru sapte penitenciare, precizand ca aceasta si-a explicat declaratiile prin faptul ca guvernele anterioare nu si-au respectat angajamentele de construire de noi inchisori.

„Doamna Pruna n-a mintit la CEDO. Nu, a spus care e situatia in tara. (…) Dansa a dat explicatii in mai multe situatii in care a spus foarte clar ca era vorba acolo de miciuni sau neadevaruri prin faptul ca mai multe guverne la rand s-au angajat sa faca anumite lucruri si nu au facut si noi tocmai am luat masuri si am facut lucrurile care au tinut de noi”, a afirmat premierul Dacian Ciolos, invitat sa comenteze declaratiile ministrului Justitiei in sedinta CSM cand a spus ca a mintit la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ca dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru sapte penitenciare, desi in realitate Guvernul nu avea aceasta suma in buget, potrivit news.ro.

Solicitat sa explice declaratiile ministrului Pruna, premierul a aratat ca ”ministrul a spus ca Ministerul, ca institutie, prin faptul ca a spus ca va face anumite lucruri, ca va face investitii in pentenciare si n-a facut, asta da, se numeste minciuna, un neadevar. Si a spus lucrurile clar, care e situatia si ce putem sa facem si ce nu putem sa facem si a pus pe masa CEDO, mai multe propuneri pe care chiar le-am aplicat”, a explicat Ciolos.

El a reamintit ca, in urma cu cateva saptamani, Guvernul a luat cateva masuri legislative pentru a corecta, cel putin partial, problemele din penitenciare.

”E vorba de lucruri care nu au fost facute ani de zile legate de situatia din penitenciare. Ani de zile s-a spus la CEDO „alocam atatia bani pentru aceasta situatie” si nu s-au alocat banii respectivi. E o realitate. Ne-am angajat noi, ca tara, si guvernele Romaniei s-au angajat de multe ori la multe lucruri (…) si nu s-au tinut de cuvant din diferite motive”, a sublinat Dacian Ciolos.

Premierul a mai spus ca ministrul Pruna a avut curajul sa propuna Guvernului niste masuri in care sa ”compenseze partial” situatia in care se afla cei din penitenciare ”prin faptul ca statul, Guvernul, ani de zile n-a fost in masura sa corecteze situatia respective prin investitii acolo”.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat, intr-o sedinta de la inceputul lunii octombrie a Consiliului Superior al Magistraturi, ca a mintit la CEDO atunci cand a spus ca a fost asigurat un buget a cate 150 de milioane de euro pentru sapte penitenciare.

Sursa: Romania TV

Anunțuri