ambulanta-anp
Ambulanta ANP, ratacita pan-la Dej

Domnul Hulpoi, directorul de la Penitenciarul Spital Dej pare a se intersecta pe motiv de-o ambulanta neaprobata cu domnul Vulpe, director la Penitenciarul Iasi si la ANP. Cel putin asa ne spune AmosNews. Avocatul Poporului si recomandarile domniei sale pare a fi la originea diatribei. Dar, sa fim optimisiti. O fi 2017 mai norocos.

UPDATE 12.00 Cercetand mai atent problema constatam ca refuzul vine din partea infamului Bejan, actuala conducere a ANP fiind -dimpotriva – degraba aprobatoare. D-aia pana la sfarsitul anului Ambulanta cea veche, din 2003,  va fi inlocuita cu una noua.

Recunosc. Banuiam inca de cand am preluat ca s-ar putea sa fie un refuz dat de Bejan, dar nu-mi mai iesea jocul de cuvinte.

Conducerea Penitenciarului Spital Dej a cerut achizitionarea unei ambulante, insa nu a fost aprobata finantarea pentru anul 2016

Avocatul Poporului, prin Domeniul pentru prevenirea torturii, a efectuat, in 11 noiembrie 2015, o vizita inopinata la Penitenciarul Spital Dej, judetul Cluj pentru verificarea conditiilor de cazare, a dreptului la asistenta medicala si a tratamentului acordat beneficiarilor unitatii respective. In urma vizitei, au fost emise mai multe Recomandari, la care conducerea Penitenciarului Spital a trimis, in 16 mai 2016, o serie de raspunsuri, dupa cum urmeaza:

Recomandarea nr.1 Efectuarea demersurilor pentru completarea cu personal medical

Institutia a raspuns ca au fost scoase la concurs 5 posturi de medici pe diferite specialitati si un post de asistent medical. Anuntul privind scoaterea la concurs a posturilor a aparut in publicatia ”Viata medicala” nr.17/22 aprilie 2016.

Recomandarea nr.2 Achizitionarea mijloacelor de transport necesare pentru transportul pacientilor detinuti.

Conducerea Penitenciarului a transmis ca a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor sume pentru achizitionarea unei ambulante, dar nu a fost aprobata finantarea pentru anul 2016, precizand ca va reveni cu solicitarea, cu ocazia primei rectificari bugetare din anul 2016.

Recomandarea nr.3 Asigurarea reparatiilor necesare in zonele cu zugraveala deteriorata.

Institutia a aritat ca au fost incluse in Planul de reparatii curente pentru anul 2016 lucrari de refacere a tencuielilor in camerele a caror zugraveala este deteriorata (datorita vechimii cladirii), camerele din zona nordica si sudica a cladirii. 

Penitenciarul Spital Dej a precizat ca in luna decembrie au fost achizitionate un numar de 55 de saltele noi, care au asigurat schimbarea saltelelor uzate pe Sectia E2, iar in luna aprilie 2016 au fost achizitionate inca 40 de saltele noi care au fost distribuite pe Sectia E3. Inca 30 de saltele vor fi achizitionate in trimestrul IV al anului 2016, astfel ca pana la finele anului toate paturile vor avea asigurate saltele noi.

Sursa: AmosNews

Anunțuri