Competitie stramba

Competitie stramba
Competitie stramba

Nu stiu. Poate ca mi se pare doar mie ciudat, dar e greu de inteles de ce competitia pentru o functie de director de penitenciar (sau sef de directie in ANP) este subunitara. Pentru o functie de ofiter resurse umane am vazut recent vreo 80 de candidati.

Si, de regula, sunt cel putin 2 pe loc la alte functii, doar la directori competitia e stramba. Sa fie proiectul de management chiar asa o piedica? Sau, destui nu candideaza pentru ca „se stie” cine castiga?! Domniile voastre ce credeti?

Accesare > platforma e-commerce, Inscriere > sindicatul omnia-anp, Inscriere > exercitii proba scrisa admitere (avansat), Inscriere > simulare interviu admitere

5 comentarii

  1. …A văzut toată lumea, competiţia a fost foarte dreaptă doar … candidaţii au fost strâmbi…….

  2. Lumea stie ca daca nu esti agreat nu ai cum sa castigi sau chiar daca printr-un accident, noroc sau dreptate chiar ajungi in asemenea functii nu ai cum sa supravietuiesti fara sprijin gasca sau nasi. Pana nu spargem toate clanurile care s-au creat si pana ce nu reusim sa cream un cadru care sa nu mai permita astfel de legaturi greu de crezut ca se va schimba ceva. Numarul candidatilor la asmenea functii e si un barometru de sanatate institutionala.

    1. ..Pare că, numărul mare al candidaţilor, doar înscrişi, la multele funcţii, aflate pe flux ,este un indicator de ” bine”, deci nestrâmb, al unui barometru de sănătate intrainstituţional …..În realitate, acolo se strâmbă la greu barometrul, ca să pară competiţiile drepte….în rest totul e ok…

  3. Propunem modificarea OMJ 2478/2010, în sensul că, odată cu publicarea anunţului privind posturile scoase şi condiţiile de participare la concurs, să se afişeze, pe site-ul instituţiei , procesele verbale de concurs şi facultativ baremele de notare …..

Comentariile sunt închise.