dan-voiculescu
Dan Voiculescu, la un pas de liberare?

Potrivit stiripesurse.ro comisia de liberare conditionata a penitenciarului Rahova a decis, vineri, ca Dan Voiculescu indeplineste conditiile pentru a iesi din inchisoare. Sa fie cu noroc nea Varane si sa vedem daca-i mai tine pe antenisti interesul pentru justitie si penitenciare si dupa fericitul eveniment! Dac-o fi sa fie.

Din pedeapsa de 10 de ani de inchisoare (3654 zile), Voiculescu a executat efectiv pana la data la care ar intra in comisia de eliberare conditionata 841 de zile. Fondatorul trustului Intact, in varsta de 70 de ani, beneficiaza de prevederile Capitolului V, sectiunea a 6-a, art. 100 din Noul Cod Penal, cu privire la conditiile eliberarii conditionate.

Potrivit procedurii, propunerea va fi inaintata la inceputul saptamanii viitoare la instanta competenta teritorial, in acest caz Judecatoria Sectorului 5, magistratii de aici urmand sa pronunte o decizie in prima instanta in cazul eliberarii conditionate.

Dan Voiculescu este incarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, dupa ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la zece ani de inchisoare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

Completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare. In acest dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, a fost deja eliberat conditionat.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisements