infractiunile-din-penitenciare-continua
Infractiunile din penitenciare continua, ANP tot face la licitatii

A durat o gramada pana Guvernul s-a convins ca este nevoie de inhibarea semnalului pentru telefonie in penitenciare. Vreun an pana cand sa faca ANP un proiect de HG. De vreo 3 ani tot face ANP la licitatii. Intre timp infractiunile din puscarie continua.

Accesare > platforma e-commerce, Inscriere > sindicatul omnia-anp, Inscriere > exercitii proba scrisa admitere (avansat), Inscriere > simulare interviu admitere

Detinutul care escrocat din spatele gratiilor o femeie din Salaj pretinzandu-i o taxa pentru un presupus premiu a fost condamnat luni, 21 noiembrie, de catre magistratii Judecatoriei Zalau.

Potrivit anchetatorilor, giurgiuveanul Codrut Licea, in timp ce era incarcerat in Penitenciarul Colibasi, a apelat pe reteaua fixa de telefonie o femeie din localitatea salajeana Mirsid, si dandu-se drept un angajat al companiei Romtelecom a anuntat-o ca este fericita castigatoare a unui premiu de 3.000 de euro si ca este luata in calcul pentru o tombola unde sunt pusi la bataie alti 6.000 de euro.

Pentru a o induce pe femeie in eroare, inculpatul a facut referire la vechimea si fidelitatea abonatei si ca si-a platit cu regularitate facturile. Licea i-a mai comunicat ca pentru a intra in posesia celor 3.000 de euro, trebuie sa achite mai intai o taxa, lucru pe care salajeanca l-a facut fara sa stea prea mult pe ganduri.

Respectand indeaproape indicatiile escrocului, ea s-a deplasat la o unitate bancara din Zalau si i-a depus in cont 1.400 de lei, dupa care i-a comunicat presupusului angajat Romtelecom efectuarea tranzactiei. Intoarsa acasa, victima inselaciunii a fost sunata din nou din penitenciar.

De aceasta data, inculpatul a anuntat-o ca va fi inclusa, alaturi de alti abonati, intr-o tombola, avand sansa sa castige 6.000 de euro. Pentru a avea aceasta “sansa” i s-a cerut o noua taxa, de aceasta data in valoare de 1.000 de lei, catre acelasi cont. Femeia a expediat banii conform instructiunilor primite, pentru a afla ulterior ca a fost victima unei inselaciuni.

Codrut Licea a fost trimis in judecata pentru inselaciune in forma continuata si condamnat de catre instanta din Zalau, la un an si sase luni de inchisoare. Pedepsa se adauga condamnarii anterioare de sapte ani si 195 de zile, tot pentru inselaciune, astfel ca giurgiuveanul s-a ales cu opt ani, sase luni si 195 de zile cu executare in regim de detentie, din care se va deduce perioada executata din 12 aprilie 2012 pana in prezent.

Magistratii au admis actiunea civila a femeii inselate, inculpatul fiind obligat sa ii plateasca acesteia despagubiri civile in valoare de 2.400 de lei. In plus, el va trebui sa achite 1.200 de lei catre stat cu titlu de cheltuieli judiciare. Solutia Judecatoriei Zalau poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Sursa: adevarul.ro

Advertisements